Dryga veckan

Har passerat sedan min mamma somnade in. Livet går vidare och det är massor att ta tag i. Vi har suttit 2 och en halvtimme på Fonus. Vi har planerat vår mammas begravning. Vi förstår fortfarande inte rent fysiskt/psykiskt att vår mor är borta. I huvudet kan jag ibland ta in att hon inte finns. Men många är de gånger då jag tänkt ringa,smsa och berätta saker för henne.  Det kommer att ta lång tid att förstå.

När jag pratar om vi involverar jag hela min familj. Just nu är familjen och relationen med familjen viktigare än någonsin. Samtidigt vill jag leva vidare precis som förut. Mitt liv är här och nu. Jag jobbar,tränar och pratar. Jag har ett enormt behov av att prata,berätta och prata ännu mera. Det som är så skönt i detta är att jag väljer att se de positiva bitarna jag haft med min mamma. Jag väljer att se det ljusa. Hon fattas mig verkligen. Och en mamma är en mamma. Ett band är borta . Jag är plötsligt äldst.

Jag anade heller aldrig att det var så dyrt att dö. Att företag skor sig på andra människors sorg. Det återkommer jag till senare. Just nu är jag mitt uppe i att ta en dag i sänder. Ta hand om varandra. Tala om för varandra hur mycket ni tycker om era nära och kära.Gör bara saker ni tycker om att göra och gör de ofta. Livet är kort och här och nu. Ta vara på det.

Jag är oerhört tacksam över alla fina vänner jag har som hört av sig med kramar,blommor och varma tankar. Några personer har fått en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Människor som delar med sig och som lyssnar.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Mamma, sorg, Tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s