Inget hår och nästan inga bröst.

Jag hade i unga år frisör fobi. Ett frisör besök var värre än tandläkaren. Idag har jag övervunnit den biten men har envisats med att ha lite längre hår. Har alltid tyckt att människor med kort hår är supersnygga men inte vågat. Eftersom jag tappat mycket hår på våren/försommaren och håret aldrig återhämtat sig ville jag göra något snyggt idag. Jag hade funderingar på kort men ” Näääääää! Jag vågar inte ”, tänkte jag. Vill inte se ut som en mikrofon i regnväder. Är så himla lockig.

Min frisör är en brutalt ärlig och rak person. Vilket jag uppskattar. Idag vägrade hon lägga i färg eller slingor i mitt huvud. Att det inte skulle funka med slingor hade jag förstått själv. Håret var verkligen i usel form. Jag hade att välja på att knalla runt gråhårig och se ut som en risbuske eller ha det ständigt uppsatt alternativt kapa av eländet kort. Efter 15 minuter av lätt ångest ( ironi) åkte det av. Och jäklar i min låda vilken puma jag blev. Jag fick ny mörkare färg och ett lyft. Min man lös upp som en strålkastare av glädje när han såg mig. Själv har jag speglat mig mest hela dagen. Jag har sällan känt mig så nöjd med håret som jag gjort idag. Håret ser friskt ut och jag ser yngre ut.

Som grädde på moset skenade jag sedan in på en fantastisk behå affär i Uppsala som heter Viva Viktoria ( Tack Mia ) . Jag kan se en enda nackdel med att träna mycket och äta bra. Brösten försvinner spårlöst bort. Jag har inte en endaste behå som sitter som den ska. Jag kastar mig in i affären,får hjälp av en underbar ung tjej. Ber om ursäkt för att jag speglar mig hela tiden. Och då kollar jag inte på behåarna utan håret :). Förklarar varför jag är så besatt av min spegelbild. Jag investerar i en jättefin ( dyr) behå som ger ett rejält lyft. Och provar ett par stycken till. Faller platt och blir förälskad i en annan skapelse i svart spets med knäppning i fram. Frågar efter priset och svimmar en smula. Den kostade 799:- . Sån boppis kris har jag inte. Den blev kvar i butiken men om Maken någon gång vill köpa den åt sin fru har de alla uppgifter på mig där.

Nu är jag slut som artist. Anspänningen av ett frisör besök kan vara nog så påfrestande. Gårdagen med alla underbara barnbarn gick fantastiskt bra. Min dotter och svärson är underbara föräldrar. Jag satt mest och bara njöt och sövde Flora i gungstolen i mitt knä. Precis så som en mormor ska göra. Hela hjärtat var fyllt av en massa kärlek och lite svettig var jag när hon efter en timme somnade. Sen kikade vi på Sune i Grekland och hade fredagsmys på en helt vanlig onsdag.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Barnbarn, Flora, glad, Lina, Livet, Lycka, Make, Mannen, Shopping. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s