Äcklo hjälm med matchning

Vi hyrde vespa ( här säger man scooter ) igår. En 200 kubiks röd vacker sak. Vi fick också självklart en varsin hjälm. Jag ville ha matchande hjälm dvs en röd :). Det har hänt att vespa uthyrare sagt ” Lady, don’t look in the mirror”. När de gett mig en hjälm. Självklart är det viktigast att den fyller funktion. Men lätt fåfäng får man vara.

Jag krängde på mig hjälmen, vi for iväg och såg oss omkring. Vi stannade på en bymarknad i Prinos. Jag tog av mig hjälmen och svimmade en smula. Hela jag stank äckel parfym blandat med gubb svett! Skitäckligt! Jag har ett fantastiskt luktsinne och det är inte alltid bra. Vi fortsatte till byn Potos för lunch. Maken får sitta med Stinky mitt emot. Som tur är har han uselt luktsinne. Jag var på fullaste allvar rädd att huvudet skulle börja klia.

Vi åkte runt hela ön Thassos. Ön är dryga 10 mil i omkrets. Njöt av utsikten och log åt de stackars satar som valt att hyra cykel. De stod ju nästan still och trampade vilt. Hur kan man ens komma på att man ska hyra cykel?

Maken kör lugnt och vi njuter av vår semester. Vespan ska återlämnas imorgon kväll. Då återgår jag till koma tillståndet. Har varit ute och gått en morgon i motions takt. Jag sover som en stock. Somnar fortfarande i solstolen, flera gånger om dagen. Jag äter Lchf och det funkar rätt bra här nere. Igår åt jag en fisktallrik. Det var svärdfisk, räkor, bläckfisk och grönsaker.

Det låg hela små bläckfiskar på tallriken. Såg ut som små monster. De åt jag inte upp. Det fanns även små stekta fiskar på tallriken, sardiner? De smakade så mycket fisk så de gav jag till restaurang katten. Han tycker om mig nu. Vi sitter uppe och språkar med grannarna som är från Knutby till sena kvällen på balkongen. Tänder ljus och sippar på ett glas vin eller en Ouzo.

Strax är det dags att ta på sig stinky hjälmen och se sig omkring. Idag beger vi oss till en bergsby för lunch alternativt middag. Vi får endast färdas på asfalt med vespan. Då är det svårt att ta sig till de mindre dolda stränderna. Imorgon har vi en vecka kvar på denna lugna och vackra ö.

20130903-091302.jpg

20130903-091319.jpg

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Mannen, Resa, semester, Thassos. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s