Spunk i huvudet

Det får jag när jag inte kan röra mig som jag vill dvs träna. Jag hostar,snorar och så hostar jag lite mindre och jag är inte riktigt sjuk men heller inte riktigt frisk. Jag saknar min träning. Idag har jag yogat. Vilket i sig också är fantastisk träning. Jag tycker det borde vara som så att man är så sjuk så man är sängliggande. Eller så ska skiten ur kroppen helt, NU!

I brist på fysisk aktivitet så bakade jag igår. Jag bakade först Åses Saffransmuffins. Sedan smällde jag till med en liters deg med saffran i. Jag bakade vanliga lussekatter samt lussebullar med en god gucka i. Den bestod av smör,socker och vaniljsocker. Dessutom hade jag på massor av pärlsocker. När jag hade stjälpt upp degen på bakbordet kom jag på att jag måste lyssna på finsk julmusik. Hela dagen hade jag för övrigt lyssnat på Jöback och Carola. Jag tände ljus,pysslade och njöt.

Ok, ut med degen på bänken ,in i rummet och leta finsk musik på Spotify. Tog fram Stilla Natt men på finska = Joulu yö Juhla yö. Stannade upp en stund och lyssnade,sjöng med och tårarna började flöda. In i köket och bakar ut degen. Inser att jag gråter så mycket så jag inte ser degen längre. Sjunga kunde jag inte längre då underläppen darrade och snoret rann i kapp med tårarna. Det är även nu jag börjar le inuti. Min sentimentala finska ådra visade sig till 190. Samtidigt som jag saknade. Jag saknade mamma, mormor och allt det jag mindes från är jag var en liten Anne. När jag stod på lekis i Finland och sjöng en julsång som jag mins texten på än idag. Eller när Jukka och jag genast tog på oss våra nya pyjamasar som tomten kommit med medans vi plöjde in godis som vi också fått.

Jag växlade över musiken till traditionella mer poppiga julsånger . Sjöng med i det jag kunde och bakade så det stod härligan till. Sen fixade jag kaffe och bjöd maken på världens godaste lussebullar. Åt en själv också och njöt av den. Att magen sen varit som en bongotrumma idag det kan jag ta.

Från det ena till det tredje så är jag glad att jag lever. Min man drömde att han dödade en björn i helgen. Han sköt den. Det har hänt att jag åkt på en tjottablängare eller 2 när han drömmer. Han vevar nämligen vilt ibland. Denna gång klarade jag mig helt :D.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Drömmar, Finska, Julsånger, lussebullar, Saknad, träning, yoga. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spunk i huvudet

  1. Sophie Kervinen skriver:

    Saknade dig på träningen idag men är glad att jag kan få läsa om hur du har det iaf! 😉
    Hoppas att du kryar på dig snart!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s