Don´t make a wish. It might come true.

Onsdag kväll och vi anländer till vårt älskade Rullsand. Vi handlar, installerar oss och ser att det börjar dala ner små snöflingor. Kul? Vi knör in oss i husvagnen,äter mat och har mysigt. Make går ut för att vattna träden. Han kommer in och säger ” Gå ut och titta. Tältet har gått sönder.” Vi har ett ca en meter stort hål i taket. Snön börjar vräka ner. Vi ställer ut byttor som samlar vattnet och går i säng. Jag tycker det är lite kyligt. Går i säng iförd mjukisar,strumpor,två tröjor  (en med huva) och drar täcket över mig. Funderar mycket på vad jag gör. Varför jag utsätter mig för att bo i ett djävla plåtskjul?

Vaknar mitt i natten av att jag frysit fast. Kinderna är kalla. Huvudet är kallt. Jag kan inte räta ut kroppen för då fryser jag ihjäl. Drar täcket ännu mer om kroppen i försök att överleva. 04.00 Vaknar jag av att maken kliver upp. Han fryser. Vi har då 10,6 grader varmt? inomhus. Luft i elementen. Jag funderar på att ta på mig huvan.Maken får upp värmen i vagnen  och vi njuter av en bra frukost och diskuterar om hur vi gör med tältet.

Innan vi for till Rullis hade vi börjat surfa på nya tält. Det vi var slitet och nu gav det vika. Makes bror K hör av sig. Han tror han kan hjälpa oss med ett nytt ( begagnat ) tält. Till vår stora lycka kommer mina svärföräldrar med det tältet ut till oss. Vi fick hem det igår. 4000:- för ett Svenska Tält som är hur fint som helst. Vi får hjälp av vänner med att montera det på plats. Det är aningen för kort. Då sänker man vagnen och det passar utmärkt. Det tält vi hade innan var ett bungalow tält. Detta är ett vanligt förtält men med 3 meters djup. Golvet passar inte. Mattorna passar inte och fan och hans moster passar inte. Som grädde på moset funkar inte spolningen på toan och inatt slog värmen ifrån. Vi hade 10,8 grader. Lite kallt om kinderna igen.

Vi har denna helg burit ut och burit in möbler i många omgångar. Golvet i förtältet är utbytt. Jag känner mig totalt lost när det kommer till snickeri. Har passat på att plugga. Nu väntar middag och ett glas rött. Mitt på dagen idag kickade toa spolningen igång. Ja! tänkte jag och insåg att jag precis bränt ett snyggt märke i handfatet ( som är av plast) med platt tången. Det har hänt så otroligt mycket konstiga saker . Robban jobbar så han knappt har tid att äta och när denna helg är slut behöver vi vila. Det finns en tröst i det hela. Det blir bra sen.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Husvagn, rödvin, Rullsand. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s