Att våga hoppa och styrka

Att träna kan vara förenat med prestation. Det kan även vara ren lust, glädje och ett sätt att bli av med sin ilska och frustration. För mig handlar det även om mod.

När jag var ung och gick i skolan var jag inte den vassaste eleven på gympan. Jag var redan som barn rädd för att göra kullerbyttor osv. Hjula det kunde jag och hoppa högt med twistband. Ni som inte vet vad det är, googla. 😃 Sen kom högstadie gympan. Det var då jag hade mens ofta. Spelade vi brännboll tog jag platta trät. Blev alltid vald bland de sista. Jag trodde aldrig att jag kunde något. Ingen självkänsla eller självförtroende. På gymnasiet var jag rejält flitig gympa besökare. Läraren var en ursnygg kille. 😊

Jag vet inte exakt när jag började träna kontinuerligt. Men jag vet att det är tack vare Cross träningen och nu Lofsangruppen som jag vågar och kan mera.

På Cross träningen har jag klättrat i rep, gått armgång, hoppat högre och högre i boxjump. Älskat att hata burpees och inte vågat stå på händer.
Det är dumt att våga allt på en gång.

Inom den här sista veckan har jag stått på händer. Åt fel håll men på händer. Klättrade med fötterna mot väggen. Hojtade på make som fick korrigera och fotografera. Igår gjorde jag en hel hög med smala triceps armhävningar på tå. Har aldrig hänt förut. Plötsligt hade jag styrkan och i ena setet brände jag av 10 i rad. Som avslutning på dagen yogade jag och gick för första gången på hundra år upp i brygga. En ranglig brygga och maken fick åter igen vara den bevittnande.
Jag ropar på honom och varje gång är jag lika lycklig som ett barn.

Varför gör jag då detta? Jo, av den enkla anledningen att jag kan. Jag vågar, stärker mitt mod och bevisar för mig själv att det inte är farligt. Och jag tränar för att vara stark.
Vi styrs många gånger av rädslor. Jag har varit så rädd för så mycket.
Sen är det lite härligt att kunna töja och böja sin kropp trots att jag inte är 25 utan 52 år. Som sagt! Det är aldrig försent.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Crossfit, Crossträning, Lofsangruppen, Lycka, stark, tant, träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s