Shopping, Vänskap, Rullis och döda möss.

Om du har en väska under en del andra grejor i din klädkammare. Se då till att lyfta ut sakerna en i taget. Annars riskerar du att ha bilvax över det mesta på golvnivå. Och ja! I min klädkammare finns ett vapenskåp och andra små saker som hör till maken. Jag fick extra jobb innan Rullis avfärd igår. Turkost bilvax som var väldoftande överallt.

Jag har tack vare en god vän kommit ifrån den spännande färgen svart. Träffade Helena på stan igår dvs Uppsala. Hon och jag shoppade loss. Jag köpte inte ett enda svart plagg. Desutom har jag förälskat mig lite i butiken ” Indiska”. Hittade en så fin turkos elefant i porslin där. Maken skakar på huvudet när jag berättar. Jag är oerhört tacksam över min vänskap med Helena på många sätt. Och för de nya färger som nu tar över min garderob.

Gårdagen var en annorlunda dag på en del sätt. Jag hade tid bokad hos min gynekolog . Jag har gått till samma person i många år. Nu fick jag ett annat namn i min telefon. När jag anmälde mig på kliniken och frågar efter min läkare får jag beskedet att hon avlidit. Hon hade kämpat mot cancern i många år. Det är en ”Jävla” skit sjukdom.  Besöket hos underredes läkaren gick bra. Jag har godkänt stämpel i baken.

Jag hade en dag igår efter shopping rundan som resulterade i en del grodor. Helt knäckt talar jag om för maken att : ”All el i husvagnen är död”. Jag står och fipplar med micron. Inte ett liv. Jag hade dragit ur sladden?  Jag fyllde vattentanken till husvagnen med flera kannor vatten och hade inte satt i botten pluggen. Upptäckte det när det var sjö under vagnen.

Idag for vi sedan efter frukosten och hämtade våra saker till förtältet som vi har i ett förråd en bit bort. När vi kör tredje och sista vändan tar jag tag i en lådhurts. Försöker undvika att klämma fingrarna. Lådan åker ut och på botten eller i skåpet på en hylla ligger 5 döda möss. De var fast torkade. Min reaktion var inte en förväntad reaktion. Jag släpper allt och tjuter: Fyyyyyyy faaaaaan, jävlar, usch, ahhhhhhhh, Roooooobbbbbbbaaaaaan! Jag står med båda händerna på huvudet och beter mig som ett fjån. Maken tittar på mig och säger lugnt : ” Ta ner händerna”. Sen bryter vi ihop. Men jag var så äcklad och sen förtvivlad.Jag är en sann djurvän. Nu förstod jag att de stackars mössen lidit. De svalt ihjäl. Vi fick skrapa loss de ( Läs maken fick skrapa loss dem) från skåpet. När jag sedan ska sanera det ser jag att de försökt gnaga sig ut. De hade kämpat för sitt liv alla 5.

Igår blev min bror dagens hjälte i Norrtälje. Om det kan ni läsa här.  Han har civilkurage och är en fena på att hantera ungdomar.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i bror, möss, Rullsand, shop until you drop, Shopping, Vänskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s