På minnenas stig

Har vi vandrat idag eller rättare sagt åkt. Vi hyrde en vespa och gav oss av mot ett mål vi besökte flera gånger för 9 år sedan. Vi fann då en strand och en restaurang som ägdes av Maria. Vi åt hennes mat och log åt hennes vinpimplande. Hon hade även en hund med namnet Irma.

Vi hittade tillbaka efter en felåkning och kände väl inte riktigt igen oss med detsamma. Jag klev av, stegade fram då en äldre man kom fram. – Hallo, how can I help you? Frågade han. ” Well, We were here 9 years ago and I do wonder if this is Marias place? – Yes, this is Marias place and I’m her husband. She will be back in a hour. 

Ni vet känslan du har för något som varit sådär helt fantastiskt bra. Maria kom efter ett tag. Hon kom ner till oss och kände igen Robban i första hand. Hon hade åldrats liksom jag har gjort. Irma var naturligtvis borta. Hon var rätt gammal redan då. Stället var större men precis lika fint och rofyllt som det var då. Och Maria drack numera vatten. Vi lunchade, solade, badade och bara slappade på. Jag läste ut min andra bok. Imorgon bär det av till Micheli  beach igen. 

När vi anlänt till hotellet behövde jag kaffe samt skaffning. Vi knallade till bageri Boppa där detta bakverk inköptes.

  
Bakverket är en Choklatdonuts. Ovanpå är det choklad samt nötkross. Inuti är det Nutella. Jag åt en fjärdedel. Den var ljuvlig, fantastiskt ljuvlig. Nu en tupplur för att orka med middag. Svåraste problemet ikväll blir: Var äter vi och vad.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Grekiskt, Grekland, mat, samos. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s