Känslan

När du står i ditt kök och tillreder en smoothie med hallon, blåbär och massa annat gotta. Känslan när det liksom stänker tillbaka på i ditt ansikte och på din vita tröja. Hela ögat var blå/lilaprickigt runt om.

Känslan när du sedan umgåtts med en god vän över en kopp kaffe och massa bra prat och du kommer hem till en man som säger: ” Jag har dammsugit och planerat middag för idag och imorgon”. Då blir känslan ännu bättre.

Känslan som infinner sig när du inser att du inte har så mycket ”läsa på i skolan jobb” just idag. Vad gör jag av mig själv då liksom? För att inte tala om hur härlig du känner dig när du pysslar i ordning ditt ”peppishus”. Anne 5 år leker med dockskåpet.

  
En annan känsla idag var tungsinthet och sorg. Rullade ut yogamattan, satt i lotus, mediterade och grät. Ingen depressionsgråt, nej! gråt som behöver komma ut. En skön utrensning. Jag diskuterade med tonårs Anne i mitt huvud och rensade en del. Har sett en del av filmen som florerar om våra flickor och hur det är att vara tjej. Den grep tag i mig och mitt inre. Väckte viktiga tankar och funderingar än en gång.

Ingen flicka/kvinna/tjej ska tåla att bli kallad hora. Ingen flicka ska behöva skydda sig. Ett NEJ! är alltid ett nej oavsett.

Många känslor och tankar en helt vanlig söndag.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i känslor, Okategoriserade, Tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s