Ni vet

Känslan eller känslorna när minnen sköljer över dig. Minnen som framkallas av dofter, ljud eller smaker. Vi är i Västervik i en etta med kök. Min mormor hade etta med kokvrå. Västervik ligger vid havet. Vasa i Finland dvs min hemstad gör också det.

Robban köpte finskt grovt bröd till frukost. Jag kan tyvärr inte äta det men lukten av brödet gör mig lycklig och vemodig. Jag i min tur köpte finsk korv att äta med ost och ägg till frukost. Även doften och smaken av Gotler korv kastar mig till mormors lägenhet.

Min mormor var en väldigt viktig person igenom hela min uppväxt. Ingen kunde fixa kaffe som hon. Hon hällde hett vatten genom ett kaffefilter ner i en termoskanna. Vi drack den tillsammans med massor av grädde i. Om jag inte skulle rasa ihop fullständigt i magen skulle jag äta mig en finsk brödskiva med Gotler ” makkaraa” och stark senap samt saltgurka. En liten bit av himlen. 

Nu ligger jag istället i sängen i Västervik och mina tankar vandrar pga dofter och intryck till min barndom. Det är nog så att det som hände för länge sedan på något vis återsköljs över dig när du inte längre är 25 år.

Liver är fullt av dofter, minnen och intryck. Frågan är vart allt tar vägen när vi är borta? 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s