Pensionärsparet 

Pia & Per är ofta uppe före? tuppen på sin resa i Grekland. Per tar gärna en morgon promenad medans hans fru som i vanlig hemmiljö skuttar runt och tränar ligger kvar i sängen. Inte en muskel arbetar i onödan. Morgonen börjar sedan med en whiskey för att mota bort allt ont och efter en timme frukost. Det är en helig stund på dagen. Frukost på balkongen är underskattat. 

Om man som Pia & Per går i säng kl 22.22 så vaknar man tidigt. Med andra ord låg jag i sängen 21.22 Svensk tid igår. Såna fantastiska party animals är vi numera. Det kommer naturligt med åldern. Vi äter inga middagar på ” Party gatan”. Vi går upp i gamla stan 😃. 

Vi söker oss till stränder med lugn och så lite trängsel som möjligt. Nere på stranden i Malia ligger folk så tätt så jag får panik. Inget vidare att ha ett par fötter från en människa i ansiktet. Lite sådan är känslan. ”Party gatan” är full av restauranger och nattklubbar. Inte en enda gång har de försökt kasta in oss när vi passerat. Hehehehe! 

Där finns Subway och Donken, massor av olika pubar och barer samt ett hetsigt tempo. I förrgår kväll kom en ung tjej och gick i svart kjol och hängslen som liksom satt ihop med kjolen. Hon hade glömt att ta på sig tröja 😳. Hängslena hade hon lagt i kors över tuttarna. En inkastare på en pub frågar: Why are you dressed like that? Jag har lust att säga åt henne att ”GÅ HEM”!!! Ta på dig kläder. Mina modersinstinkter kom fram. 

Pia pensionär ska nu fixa sig en kaffe och lite ägg. Hon livnär sig på ägg. Sedan tar vi dagen som den kommer. Kanske läser vi eller far runt på vespan och ser oss omkring. Vad hon vet är att ikväll är det gamla stan och god mat som gäller. Kreta har bjudit på ovanligt goda middagar. 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s