Varning för

Lätt ilsket inlägg. Vi tentade idag i en av de största kurserna på dessa 2 år. Ämnet är dokumentation. Vi har haft/har en lärare som vi kan kalla Sonja. Den här kursen har varit otroligt meningslös. Faktiskt ända från början. Lite utav en repetition på allt vi redan gjort tidigare. Vi är 33 st intelligenta människor i olika åldrar som fått sitta i ett klassrum och skriva av ord från tavlan som S skrivit upp. Lite samma upplägg som när man lärde sig stava i 1:a klass. Orden vi skrev var terminologi i Latin och Grekiska. Grejen är att vi haft ett ämne som heter terminologi. Där läste vi Latin och Grekiska. Där gjorde vi djupdykningar in i ordens och grammatikens värld. Och vi är färdiga med den kursen. Den var bra.

I det här ämnet har vi även övat fingersättning på tangentbord. Det är säkert jätte bra att kunna ordentlig fingersättning men när det känns som att vi får göra saker för att fylla ut lektionstimmarna blir det ohållbart. Vår föreläsare är inte utbildad lärare. Hon har absolut gjort så gott hon kan men det har som inte varit så bra. Vi har haft andra föreläsare som heller inte varit utbildade lärare men som varit fantastiska. Idag kom då den stora tenta dagen. Det skulle bli en lätt tenta. Den var uppdelad i 2 delar. En vanlig ”papperstenta” på förmiddagen och sedan diktat skrivning efter lunch. Vi får då hämta ut datorer på skolan som vi nyttjar.

Men! man hade lagt de 2 första lektionstimmarna dvs från 09.00-11.00 till fingersättning på tangentbord och ordskrivning från tavlan. I tentan ingick ord från A-G. Nu skulle vi skriva ord från N-O men vi skulle inte tenta på de. Vi ville tenta pronto men det gick inte. Kl 11 var det dags för första delen. En helt vanlig ordinär tenta med frågor och ordförståelse, måttligt svår. Sen var det dags för lunch? och sedan diktat skrivning dvs del 2.Varför? var vi ens tvungna att sitta där laddade och peppade på förmiddagen för att skriva en tenta och istället får vi skriva onödiga ord! Innan en tenta går du in i tentagrottan. Du vill bara ha det gjort direkt när du väl är på plats.

När du skriver diktat som medicinsk sekreterare har du en pedal eller handreglage och hörlurar. Du kan som stoppa och gasa på diktatet. Du kan backa och du sitter kanoners bra i ergonomiskt riktiga möbler. I skolan finns inte den möjligheten. Vi har våra egna telefonlurar, inga reglage eller pedaler och får öppna två fönster på den yttepytte lilla dataskärmen för att kunna skriva. I det ena fönstret har du word och i det andra en ljudfil. Vi har ingen datamus. Vi sitter med pekfingret och styr zappandet mellan de 2 fönstren. Och de där jävla fönstrena i datorn gör som de vill. De lever sitt eget liv.

Vi fick ett diktat att skriva på 9 minuter drygt samt ett brev och en remiss. Totalt ca 15 minuter. Ett diktat på en vårdcentral ligger aldrig på 9 minuter. Den vanliga tiden är ca 1,5 till max 6 minuter ( och då är 6 minuter långt). Räkna då också med att vi inte har ordentlig utrustning. Det här blev ett skämt. Ett stressmoment som var väldigt obehagligt. Vi fick heller ingen färdig sluttid. När S inser att det kommer ta längre tid än hon väntat sig så fick vi helt enkelt skrota en del av skrivandet. Alla skrev inte lika mycket. Vi hade förmodligen suttit där ännu.

Jag var så galet trött och stressad på slutet. Helt ärligt var jag ilsken som ett bi också. Det här är slöseri med vår tid. Vi är för smarta för det här. Jag vet att vi är första kullen som går ut denna utbildning i maj. Och jag hoppas vid min gud att vi får utvärdera just denna del ordentligt. Nu är den här kursen slut för min del då jag de sista 2 dagarna är inlagd på Ackis. Men jag sover hellre där än på dessa lektioner.

Annons

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Arg, tenta, Tenta Ångest, trött. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s