Ska det vara så svårt ……

Att vara snäll? Varför lägger vi så mycket energi på att tänka negativt? Och visst vore livet lättare om vi kunde förstå att vi inte kan ändra på en annan människa. Vi kan bara ändra på oss själva. Hur många gånger har du inte tänkt tanken: ” Tänk om han/hon kunde”? Bra tankar en sån här ljuvlig fredag morgon när jag dessutom är ledig för hemstudier. Kände att jag först måste skriva av mig lite.

Jag försöker i största möjliga mån leva i kärlek. Det har inte alltid varit så. Jag har inte lallat runt och bara tänkt positivt i hela mitt långa liv. Men jag vet att jag inte skulle stå där jag står idag om jag hade haft ett negativt sätt att tänka rätt igenom. Att älta det förflutna om och om igen i bitterhet gynnar ingen. Bitterhet och negativa tankar skadar en människa. Jag vill inte bli gammal, bitter och sjuk. För jag tror att människan blir sjuk av ett ständigt negativt flöde. I det läge jag är idag skulle jag kunna sätta mig ner och bli min sjukdom och tycka att livet är orättvist. Det i sin tur skulle göra mig ännu sjukare. Nu talar jag bara för mig inte för någon annan.

Livet är härligt. Människor är härliga och det är många gånger massor med motgångar och elände runt omkring oss. Utav motgångarna får vi lärdom och erfarenhet. Ibland erfarenhet som vi skulle kunna vara utan. Livet är också relativt kort. Eftersom jag snart nått den aktningsvärda åldern 55 år så har jag en del med mig i mitt bagage. Tiden går fort. Det är ingen klyscha. Det kan märkas och kännas i kroppen på morgonen att 25 år det var ett tag sedan. Men det viktigast i livet är ändå att leva i kärlek och måna om våra nära och kära. Vår stund på jorden är kort. Ska vi då verkligen slösa bort den genom att gå omkring och älta gamla förorätter istället för att försöka lösa de och gå vidare?

 

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i kärlek. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ska det vara så svårt ……

 1. Miss U skriver:

  Kloka ord! Kan bara hålla med!
  Kram på dej, lycka till med studierna och ha en trevlig helg!

  • annes skriver:

   Ha en jätte fin helg du med. Jag sliter mitt hår med min uppsatas som ska lämnas in den 12/5. Det är intressant men ibland knepigt.Nu tar jag en paus och duschar för att inte stinka ;). Sen en promenad i solen.

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s