Månen 

Hänger som en röd apelsin över havet. Vackert speglas den i vattnet. Jag kämpar för att försöka få ett foto men det fungerar inte bra med min 5S. 

Vi packar. Vi stuvar ner våra kläder, tillbehör och tvätt. Vi har samlat otaliga minnen. Har sett så mycket vackert. Åter slås jag utav vart allt tar vägen den dagen jag dör. Alla intryck, bilder samt dofter. Jag satt där på vespan i mörkret och såg även då månen som ett enormt klot över en by högt uppe i bergen. Det var så magiskt vackert. 

Fiskebyn Finiki med den lilla hamnen. Vi åt skaldjur och fisk. Plötsligt började det smälla. Det ljöd av skott. Nikos kom ut till oss för att berätta att det var bröllop i byn. Vår resa hem i mörkret. Enda kalla kvällen och hela vespan börjar vobbla. Jag tror att den är trasig. Inser sen att det är maken som tokfryser. Men vi kom hem. Vi hade sett och upplevt med flera sinnen. 

Våra turer uppe i bergen och till stränder samt byar. Vi har sett Lefkos, Finiki, Amopii, Achata, Apella och en massa getter. Här behöver vi inte se upp för älgar. Här är det getter som gäller. Du kan även känna doften av dem.

Vi har varit uppe på höga, höga höjder. Smala vägar med frodig grönska. Vi har varit på andra sidan ön med karg och vindpinad natur. Det blåste så tårarna rann. Plötsligt mitt uppe i ingenstans, högt uppe står en ensam korgstol. Vem har ställt den där och varför? Min fantasi skenar. Ibland har jag fått titta in i bergväggen när min höjdrädsla slagit till. Höjdrädslan ger sig när du är tillräckligt högt upp. Sådär högt så det känns löjligt och huvudet säger lägg av! 

Vi har ätit gott, druckit gott, badat, skrattat och jag har somnat flera gånger om dagen. Insmord i faktor 30 och 50 har jag ibland frysit, nybadad under mitt parasoll. Legat i solen för att värma min själ och sjunka in i böckernas värld. 

Idag sa vi tack och hej till familjen som förestår hotellet. Det är 2 tonårsdöttrar samt deras far som arbetat här från ca 10.30 varje dag. Idag berättade han för mig att han egentligen är advokat. ” My beautiful wife died in cancer 7 years ago”, sa han. Han gav upp sitt yrke för att ta hand om sina 3 barn. Han sa: ”I thought fuck it.” Och så byggde han sig ett hotell. Ena dottern börjar snart på universitetet. Vi kramades och sa tack. Då kändes tjocka tanten som idag log mot mig väldigt oförarglig. 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s