Kyllä nyt ollaan niin suomalaisa että!

Det betyder ungefär att : Nu är jag väldigt finsk. Jag firar Finland och minns min kusin Kaj idag genom att tända flera ljus och spela finsk musik på hög volym. Idag firar Finland 100 år. Det är det land jag föddes i och där jag tillbringat mina första 7 år . Sen reste jag dit varje sommar fram till 1988. Mina rötter är och kommer alltid att vara där.

Jag spelar finsk musik och blir samtidigt så vemodig ( finskt vemodig). Tiden har gått så oerhört fort. Jag minns mina nära och kära och nu är jag den äldsta i vår familj och den klokaste :D.

Jag minns min ”mummun” kahvia ja possut. Jag minns saluhallen i Vasa där vi fick köpa kotlettia Jukalle. ( Kalvkotletter av kalvfärs). Vaasan tori jag mansikoita = Torget i Vasa med jordgubbar. Jag har massor av fina minnen från min hemstad Vasa. Närheten till havet, familjen och släkten. Jag får allt fylla i boken till mina barnbarn så de vet var vi ursprungligen kommer ifrån. I grunden är jag en oerhört stolt ”finne” som numera är väldigt svensk. Men jag förstår vad de säger och jag gör mig förstådd på finska. Inte illa pinkat av en tant.

Tant Asta har nu jobbat tidigt 2 dagar i rad. Då är jag oerhört hungrig hela tiden. Det är som om kroppen behöver extra bränsle när det är uppemedtuppen dagar. Jag får också ett oerhört shopping behov. Klicketi klicketi klick………..så var det löst 🙂

Paljon onnea Suomi. Tänään mun sydän on suomessa. ❤  = Grattis Finland. Idag är mitt hjärta i Finland.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Finland, Shopping. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s