Söndags stämning.

Jag vaknar ibland upp och har en fantastisk melankolisk känsla i hela kroppen ( Hej finska Anne). Hela livet känns som en stor brant uppförsbacke och på teven handlar det om övergrepp på barn. Det är Nyhetsmorgon som avhandlar detta ämne och jag känner tårarna komma, eller de ligger latent bakom ögonen och väntar på att få välla över. Jag sväljer gråten och går upp för att hämta min första balja kaffe. Vi diskuterar tillsammans vad vi ska inta till frukost. Slår oss ner i köket och beskådar snön utanför som faller ner samtidigt som solen vill tränga fram ur molnen. Det är oerhört vackert.

Idag är dagen då veckans matschema ska skapas och det ska även veckohandlas. Jag älskar mat. Älskar att äta god mat och ger inte avkall på bra råvaror. Vårt matkonto är relativt högt med tanke på att vi endast är 2 personer i hushållet. Fortfarande håller melankolin ett grepp om mitt inre. Är det så att jag har söndagsångest? Eller är jag bara väldigt trött. Vet faktiskt inte hur många gånger jag sagt att jag är trött de sista månaderna. Men jag vet ju varför. Det gör det hela lättare.

Att vara känslomänniska kan vara oerhört spännande. Jag går snabbt från melankoli, sorg och djupt mörker till glädje och tvärtom. Förhoppningsvis uppfattas jag glad. Eller jag skiter egentligen mer och mer i hur jag uppfattas. Jag tänker att jag är den jag är och det får duga. Jag tänker så i mina bra icke melankoliska stunder. I mörkret är jag värdelös. Vi är nog många som fungerar och tänker lika.

Nu kallar maken på mig. Dags att införskaffa föda. Sedan ska det tillagas,lasagne a LCHF samt en korvstroganoff. Det är så oerhört mycket lättare att leva när hela veckans mat är planerad. Det ger mig tid till bra träning.

Ta hand om er där ute och lär era barn hur man säger ”Stopp min kropp”. Lär de hur viktigt det är att ha rätten till att säga nej. Inget barn ska behöva uppleva övergrepp, inget.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i övergrepp, barn, Bramat, Okategoriserade, Styrketräning, träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s