Att lära sig hantera stress.

Det har jag oerhört svårt för ibland. I mitt yrke kan det verkligen gå undan. Jag hanterar situationerna ganska bra där och då men efteråt är jag som ett ”utsketet äpple”. Det händer så mycket på en vårdcentral så ni kan inte ana. Just nu har även vi personal som är sjuka och det krisar lite här och där. Om någon frågar mig vad jag gör som medicinsk sekreterare så är det allt. Jag undersöker inte patienterna där går gränsen. Sen att patienterna gärna berättar hela sin sjukdomshistoria eller visar upp kroppsdelar vid receptionen det är en annan femma.

I mitt arbete ingår bland annat:

Att skriva 25 diktat om dagen ( läkare dikterar, jag journalför). Bemöta patienter i receptionen ( vara medmänniska) , Ta hand om post som kommer in och går ut,ta hand om mail som kommer in, fakturahantering, ordna lösenord och konton åt personal, ordna nycklar och kort åt personal, vara IT stöd, fixa telefoner som krånglar, hjälpa mina kollegor med att söka rätt på personal på andra vårdinstanser, ringa efter bilar, boka patienter, omboka patienter, ringa patienter, räkna kassa, banka pengar, kopiera, faxa, ringa Försäkringskassan, ta fram information åt personal, fördela rummen åt alla till nästa dag, Boka tolk………………….mm mm! Det är så mycket mer än jag någonsin anade men det är roligt.

Jag bör dock fortfarande arbeta på att känna att jag kan andas ibland. Jag behöver inte skena runt som ett torrt skinn. Tror jag tjänar på att såsa runt som en amöba istället. Jag känner att jag gör ett bättre arbete om jag amöbar lite mer. Samtidigt älskar jag när det är fart. Får lite kickar utav det. Har bara väldigt svårt att ta att jag gör fel. Även om jag vet alla människor felar ibland. Hos mig ligger det djupt rotat. det mesta går trots allt att lösa på ett väldigt bra sätt.  ( Jag övertygar mig själv här nu ) 😀  Jag har nu varit arbetande medicinsk sekreterare sen 5/6-17. Har lärt mig massor och har massor kvar att lära.

Dags för gymmet!

 

 

Annons

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Medicinsk sekreterare, Okategoriserade, stress. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s