Vikt

Är ett ämne som avhandlas vitt och brett. Vi ska se ut på ett visst sätt, väga lagom mycket till vår längd och så vidare. Själv har jag aldrig vägt så mycket som jag gör idag. Inte ens när jag checkade in på BB och skulle föda barn. Det här skapar en del problem i mitt huvud då jag varit anorektiker. Jag är inte det längre men en del av den lilla anorexidjävulen sitter inbäddad i ett hörn i mitt huvud. Den stiger fram då och då. Den talar då om för mig att jag inte duger pga min vikt eller hur jag ser ut.

Nu har jag tuen att ha ett visst mått av förstånd så jag vet att jag väger mer pga muskler. Jag ser hellre att jag är stark och skulle jag idag tappa 5 kg och gå tillbaka till min tonårsvikt så skulle jag se ut som ett russin. Det finns en viss tanke med viss viktuppgång med åldern. Vi ska fylla ut rynkorna :D. Kroppen är otroligt fiffig.

Idag har min kropp passerat genom en lupp. Jag har varit på min sedvanliga hudkontroll på Akademiska sjukhuset. Var sjätte månad ska jag dit och de går igenom hela min hudkostym med ett förstoringsglas Eftersom medicinerna jag åt i 12 år har skapat en del skada i huden kommer jag att behöva dessa kontroller i några år till. Medicinen fortsätter att sabotera ett bra tag efteråt och jag har drabbats hårt av den. Jag är oerhört bra omhändertagen på hud. Min läkare är urgullig. Idag behandlades 2 aktiniska keratoser med kolsyra. De frös hon bort. Det skapar brännblåsor. Jag ska även få ett licens preparat att behandla ansikte och bröstkorg med. En kräm som går in på djupet och gör huden friskare. Jag kommer ha sår i hela ansiktet ( snyggt). I vår ska jag få duckface läppar. Då ska en kräm smörjas på läpparna, sen ska jag lalla i vårljuset i 2 timmar.Efter det ska den tvättas bort på sjukhuset och sen sväller läpparna och blir till sår. Även händerna ska behandlas. I´m gone look fab eller inte. Men skadorna som kan bli till cancer försvinner. Mina kollegor får hålla ställningarna i receptionen medans jag baddar min mun.

Det kostar på att äta mediciner.  Men jag är idag i stort sett helt medicinfri pga envishet, positivitet och sisu.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Aktinisk Keratos, Anorexi, Okategoriserade, vikt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vikt

  1. carolager skriver:

    Vilken lycka. Ett inlägg även idag. Lycka till fina Anne ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s