Att läsa vissa saker

Gör mer ont än annat och skapar en känsla av vanmakt och sorg samt ilska. Jag följer Elaine Eksvärd, Patrik Sjöberg  och Tre ska bli noll. Jag brinner som de för att arbeta för att förebygga övergrepp på barn. Idag det en kvinna på 30 år som i sin blogg var helt förtvivlad över att hennes ”pappa” som utsatt henne och lillasystern samt flera andra barn nu var fri från fängelset och stod på stranden i ett soligt land med en liten flicka. Han står där stor, kraftig bredvid ett litet barn och ler. Dottern som nu valt att ta bort inlägget var förtvivlad. Hur får man stopp på dessa förövare? Jag mår illa på riktigt och vill kräkas.

Det vänder sig i min mage och hela jag går sönder. Ett barn som utsätts för övergrepp förlorar sin barndom. All trygghet, självkänsla samt tillit är bortblåst. Jag diskuterade detta lite ( väldigt lite) med vänner i helgen. Det är ett så tungt och laddat ämne. Det är så viktigt och det är så fruktansvärt, djävla hemskt att vara ett barn i en sådan situation. För mig tar det emot att skriva om det. Mycket för att jag vill belysa det på ett sätt som inte blir ” Tyck synd om mig” när jag skriver. Det är inte synd om mig. Det var synd om mig när jag var barn. Däremot påverkar det mig oerhört mycket när jag läser om och ser nyhetsinslag eller dokumentärer på teven.

Kvinnan som skrev i sin blogg avslutade inlägget med: ” Kan han inte bara dö”! Och det är samma känsla som infinner sig i mig. Våldför man sig på små oskyldiga barn ska straffet vara obarmhärtigt.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i övergrepp, barn, ilska, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att läsa vissa saker

  1. koftan65 skriver:

    Håller helt med. Jag skulle vilja skära av dem snorren också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s