Sömnlöshet.

Har ni varit med om det någon gång? Att inte sova är att inte fungera. Jag har haft en lång period av att vakna mitt i natten och att inte somna om. Det medförde i sin tur att jag var en vandrande zombie. Vaknade kl 02.00 visste att klockan ringer 05.20 senast och att jag skulle vara hemma igen runt 17-18.00. Det var fruktansvärt. Jag kunde inte tänka, kunde inte ta in. Det var fullständigt omöjligt att lära sig flera saker samtidigt. Jag trodde ett tag att jag på riktigt skulle blir allvarligt psykiskt sjuk. Kände överhuvudtaget inte igen mig själv.

En kväll när vi lagt oss så skenade min puls iväg och jag fick tryck över bröstet. Talade om för maken att jag säkert hade infarkt på gång och snart skulle jag vara död. Om jag inte vaknade och var kall på morgonen så var jag hos Sankte Per. Mannen i mitt liv som känner mig väl sa att vi skulle åka till akuten. Nejdå, sa hans fru. Vi väntar lite till. Pulsen var hög, jag var egentligen asttrött men vågade inte somna. Till slut somnade jag såklart men det gjorde inte maken. Jag hade ju så snällt förberett honom på min annalkande död.

Jag var inte dödligt sjuk, jag stod på lite hög Levaxin dos. Min puls skenade, jag sov inte och stresspåslaget var konstant. På det hade jag nytt arbete, hade precis gått ut en 2 årig utbildning med sluttenta, lärt känna massor med nya människor på den nya arbetsplatsen där allt för mig var just nytt. Och eftersom jag är fruktansvärt osnäll mot mig själv så ville jag kunna allt jag inte kunde på en gång. Prestationshög kallas det. Stresspåslaget var enormt.

Jag tog till hjälp av meditation ( som jag utövat länge). Träningen har varit min allra största livlina. Jag orkade inte träna lika mycket och lika hårt ett tag men jag tränade och yogade. Och till slut gav jag vika och tog hjälp av tabletter. Jag skyr tabletter av många anledningar men det fick bli så. Idag äter jag ibland Atarax. Den tar jag 1 timme innan jag ska sova. Den är inte beroende framkallande och den har hjälpt mig så otroligt bra. Det är ett preparat som från början är en allergimedicin.

Att inte sova är bland det värsta en människa kan råka ut för. Numera är jag tryggare i mitt arbete. Jag har suveräna arbetskamrater. Jag försöker inte göra 5 saker samtidigt. Det lönar sig inte. Jag skriver lappar och har alltid ett block redo för att komma ihåg. Dessutom vet jag att det är mänskligt att fela.

Godnatt på er.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade, sömn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s