För 6 år sedan idag

Hittade jag min mamma död i hennes lägenhet 6 år har passerat fort. Jag kan känna känslan som uppstod just då och jag kan minnas allt i minsta detalj. Idag är första året som jag inte mindes detta förrän mot eftermiddagen. Vi hade fullt upp på Rullis med att sätta upp tält och greja. Jag saknar min mamma. Jag kommer på mig själv med att tänka att jag ska ringa henne. Har saker jag vill berätta. Som att vi ska åka till Finland på fredag. Mammor ska inte dö är känslan men det gör de ju eller vi gör ju det.

Jag och Jukka flyger till Helsingfors och ska besöka den släkt vi har kvar. ( Vi har en hel del i Vasa också) . Men på vår mors sida har vi inga kvar i livet. Jag är äldst. Mormor hade i och för sig massor av syskon och morfar med. Det finns säkert många men vi känner inte till dem. Sen mamma gick bort är jag äldst i vår familj på hennes sida.

Jag ser så fram emot fredagen då vi ska landa i Vanda och sedan besöka släktingar vi inte sett på hur många år som helst. Jag träffade denna del av familjen när jag väntade Lina. Hon är idag 34 år.Häromdagen fick jag schemat över lördagen. De ser lika mycket fram emot detta som vi gör. Vi ska bo hos kusin Jani som vi aldrig träffat. Det är min yngsta farbrors so. Jag ska få möta min faster Maja som idag är över 80 år och still going strong.

Vi ska prata Finska. Kan bli spännande. Jag förstår finskan men jag har inte pratat det på länge. Efter ett glas bubbel går nog även det. Förhoppningsvis sitter det i ryggmärgen. När vi var små jag och min bror lekte vi alltid Kompisen och syrran. ( Har skrivit om det förr) på finska heter figurerna , Kaveri ja Sisko. Nyt Kaveri ja Sisko lähte suomeen. Vi far til Finland. Vi har pratat om detta så många gånger förut. Äntligen ska det ske :).

Mamma, var du än är så hoppas jag att du mår mycket bättre än vad du gjorde här. Vi ses en annan gång någon annanstans. ❤

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s