Kreta

I förrgår for vi till Falasarna. Plötsligt har vi en gammal pick up framför oss på en 90 väg. Han kör 70 km/tim med ett får på flaket. Jag trodde inte mina ögon. 😳 Inget räcke eller så. Ett nätt rep och ett förskrämt får. Stackars djur. Robert fick köra sakta så vi inte fick ett djur i pannan och han höll ett behörigt avstånd. Körvanorna är annorlunda här.

Vi skulle in till Chania stad idag och vidare till en by en bit bort. Körde genom staden. Körde fel! Jag bad Robban vända. Jag hade slutat andas bakpå vespan. De körde så nära hela tiden. Maken var lugn. Det var inte hustrun. Allt gick ju bra men jag åker hellre i bergen än i stan.

Vi for in till Chania och ögonshoppade. Så mycket vackra gränder och mysiga mat och fikaställen. Så mycket folk överallt. Vi satt vid hamnpromenaden och tog en fika. I Chania finns en lädergata. Gatan är inte gjord av läder men full av butiker med skinnvaror. Det doftar läder och det är supersnygga väskor överallt. I’m in heaven.

Grejen är att när jag får för mig nåt brukar jag ha svårt att släppa det. Jag ska inte köpa en väska säger den andra delen av mig.

Apropå trafiken så har de flesta hjälm här numera när de kör moppe eller hoj. Vi fick en förklaring till det av hotellägaren. Det är 800 Euro i böter om man kör utan hjälm. Häpp!! Dryga 8000 svenska riksdaler. Alla har trots detta inte hjälmen på. Idag gled en man dryga 70 år förbi oss med fet cigarr i munnen och utan hjälm i värsta rusningen. En annan variant var gul bygghjälm ( för liten) på en äldre herre. Men! Han hade hjälm. Bra så!

Sen dissar jag alla som röker intill mig när jag äter. Fy f_n säger jag bara. Annars är allt här toppen.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s