Grattis Mamma! <3

Var du än är för idag är det din födelsedag. Du skulle blivit 78 år och förmodligen färgat håret rött fortfarande. Du och Karl-Oskar  (Vinröd rullator)hade tagit långa promenader och pratat med alla du mött på vägen. Men du släppte inte in någon i ditt hem som var din borg. Där kom bara vi med VIP-kort in korta stunder.

Den dagen du försvann lämnade du ett stort hål och tomrum hos oss som var dina nära och kära. Men du försvann på det sätt som passade dig bäst. Du fick somna in snabbt och slapp lida. Underbart för oss också att veta. Du vet mamma,  jag pratar ofta med dig. Jag säger godmorgon till ditt fotografi som står i vardagsrummet. Varenda gång så pratar jag finska. Jag pratar även alltid finska vid din grav. Men vi pratade inte vårt modersmål när vi umgicks. På något sätt kom det helt naturligt efter din död. Kanske är det så att du där du nu är `”rupattelet suomea koko ajan” ( snackar finska hela tiden). Mummu skulle ju inte förstå om du pratade svenska. Jag tror i och för sig att man kan förstå varandra på alla sätt i det andra livet.

Du vet mamma, vi mår bra allihopa. Vi kämpar på. Barnen är stora nu. Flora har hunnit bli 6 år. Killarna är snart längre än mig alla 3. Och jag vet ju att du har både Moltas och Thudor hos dig där du är. Jag hoppas Thudor slutat jucka på Moltas och att de njuter och springer fritt. Jag vill tro att där du är så är allt bara kärlek. För kärlek är vad vi alla behöver även här.

Kaveri ja Sisko on ollut suomessa jo 2 kertaa och jag vet att du vet det och njuter av det. Att ha hittat en del av sina rötter i vårt hemland har gjort oerhört gott för själen. Kuule ätit, vi ses igen någonstans någon gång i en annan tid. Toivittavasti sulla on hyvä olla vaan.  ❤ ❤ ❤  ( Jag hoppas du bara har det bra).

 

 

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Mamma. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s