En del dagar

Lämnar utrymme för kontempaltion. Idag är en sån dag då jag skulle behöva vara tyst i mitt huvud. Nu är det tyvär så att det aldrig är tyst i detta huvud. Det pågår ett evinnerligt tjatter från alla håll. Det är en enda stor kakofoni av röster som strömmar runt. Inte röster av andra som Svenne och Pia utan mina egna röster som rör till det. Ibland orkar jag inte med mig själv.

Vi var på dop igår och allt var verkligen jätte trevligt. Lille Lukas Robert skötte sig galant. Prästen som höll i dopet var en väldigt karsimatisk man. Vi diskuterade verkligen högt och lågt under dopfikat. Han avslutade allt med att säga att han sällan hade sådana samtal på ett dopkaffe. Vi pratade om världsläget, kärlek och rädsla. Om att vi svenskar är som små Hobbitar i Sagan om Ringen filmerna. Vi Lallar runt godtrogna och vill vara trygga. Vi pratade om fattig Sverige. Om gamla människor som inte har råd att leva. Vi avhandlade döden. Han är säker på att våra energier går vidare när vi dör. Efter många år som präst och många begravningar samt samtal med människor som ska somna in är han säker.

Själv berättade jag att jag inte är rädd för att dö. Jag är mest rädd för att behöva välja på att bli sänkt i jorden hel eller brinna upp. Himla trevliga alternativ ( sagt med ironi). Han bara log. Vi pratade om tysta retreat. Han skulle nästa gång vara tyst i 30 dagar. Jag har problem med att vara tyst i 1 timme. I och för sig inte när jag är ensam. Nu var det inte så att det endast var han och jag som diskuterade. Vi var ju många runt kaffebordet. Men han sa något så oerhört snällt till mig. Han sa att jag var så pigg och glad, att de behövdes öppensinnade människor som mig. Att jag var positiv och en ljusbärare. Det var nog något av det finaste någon sagt till mig. Jag blev helt tagen och svarade med ett varmt tack.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s