Sådär ja !

Nu är glada julen slut, slut, slut Men julegranen den står kvar i några dagar till. Jag är egentligen lite av en Grinch. Tycker julmaten är tråkig. Kunde lika gärna äta en buffé på skaldjur och fisk. Tycker hela julen är överreklamerad. Får ändå julkänslor när jag får umgås med mina barnbarn och tända massor av ljus och klä min gran i rött och guld.Jag är halv Grinch! Sen är det alla dessa förväntningar. Alla känslor och trasiga och hela realtioner. Allt ska på något vis synka och fungera när det är jul. Tänk om det inte gör det då? Går vi sönder då eller håller vi ihop oss själva. Spelar en charad för att alla ska må bra.

Vår julafton igår blev väldigt bra. Vi hade ett tomteproblem från början. Men det löste sig. Min man kan fortafarnde efter 27 år tillsammans överraska mig. Han växte än mer i mina ögon igår. Han är en fantastisk man.

Vi firade julen hos Lina. Det var ” bara ” de och vi i år. Killarna och Flora får alltid ett paket under sängen på morgonen som tomten lagt dit. Vi fikade, kikade på Kalle och hans vänner och åt sen middag. Ni vet det där avsnittet i Kalle där den enerverande fågeln finns om säger ” Alapapapatia”,  i det avsnittet utbrister Elliot ( 14 år) Det där är ju mormor. ( Pojken är numera arvlös men inte medveten om det). Alla bröt ihop och skrattade läppen av sig. Sedan konstaterade vi att den sovande fågeln är Elias som inte vaknar av en bomb och Kalle Anka utan byxor är Jukka :D. Jag är hellre irriterande än byxlös.

Vi öppnade julklapparna en och en då vi inte var så många. Jag fick så otroligt fina örhängen från Pandora av Lina. Till saken hör att jag är en mästare på att tappa örhängen. Har svart bälte i det om ni frågar mig. Köper nya och senast dyra från Dyrberg och Kern och lyckades trots inborttssäkert lås på örhängena tappa ett. Då sörjde jag på riktigt. Har många örhängen men endast 1 av varje. Nu har jag investerat i ett par nya från Dyrberg och fick dessa skönheter av Lina.  Jag har nu spänt fast de så hårt i mina örsnibbar så jag har blodstopp. Är livrädd för att tappa dem. Numera byter jag inte eller tar av mig örhängen över handfatet. Det är inte bara 1 gång som Robban fått rädda mitt örhänge ur röret.

Dagen har annars gått i relativt lugnt tempo. Jag har i och för sig kärt ett tuft ben/rumpa pass och tagit en promenad. Nu är det soffhäng i mjukisar och god mat ( läs grillat) som gäller. God fortsättning.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s