En dag,

Kan se ut som följer:

Vaknar kl 04.30 av att klockan ringer. Vem har svällt upp mina ögon. Mina ögon är i stort sett igenmurade. Inatt låg maken pyrt till också. Han snarkade så jag vaknade flera gånger. Stoppade i öronproppar som ger mig panik. Är inte van ännu. Mullret ur makens strupe fick mig att tro att vi hade en form av maskin inomhus när jag tantkissade inatt. Det skakade, vibrerade i väggarna.

Upp, på med vatten, hämtar en stor kopp kaffe. In i badrummet och på med ansiktet. Svårt att få på ögonen med svullna ögonlock. In i köket och fram med frukost. Kl är nu ca 04.55. Häller upp en andra balja kaffe och äter yogurt samt ostbröd. 06.10 går bussen. Lyckas slumra en stund innan jag är framme. Vaknade tack och lov inte nere på stan.

In på jobbet, starta upp allt. Kolla mailen, lyssna av svararen, kolla post som ska ut, lyssna av Call guide ( avbokningar) och kolla Mina vårdkontakter. De första patienterna är inne redan 07.00. Det är provtagningar  ( som är öppet) och andra optimister som tror Drop in öppnar 7 men den öppnar 8. Kikar på diktatlistan som ligger hyfsat till. Pratar med kollegor, hjälper patienter med registrering samt talar om för alla hur de gör vid droppen. Tar betalt i kassan av de som varit på drop in. Försöker mata av några diktat mellan patienterna. Hälsar en ny kollega välkommen. Visar var kläder finns och vårt omklädningsrum.

Hjälper ett nyanlänt par att registrera sig på vårdcentral och pratar engelska. Tänker att det blivit min vardag. Jag är inte proffs på engelska men pratar så gott jag kan. Försöker hinna med att pudra näsan mellan varven. Är ensam i receptionen till 11 idag. Bokar tolk x 3. Kikar igenom de inkommande remisserna och tar hand om posten som kommit utifrån. Fikar kl 10. Det ringer i klockan i receptionen. Lämnar kaffet på bordet och går till receptionen. Jag är jätte hungrig. Går tillbaka och fikar färdigt.Räknar ihop och registrerar förra veckans kassa samt skickar rapport till Nokas om våra kontanter.

Fortsätter att bemöta patienterna som kommer med vänliga tillrop och tar betalt. En del anser 150:- är hutlöst och jag förstår det om man tex är fattig pensionär. Varje gång jag ska skriva pensionär måste jag fokusera då det lätt blir penisnär. Kl 11 anländer min kollega Anki, halleluja på den. Vi går igenom vad som hänt och vad som komma ska. Jag stämmer av kassan innan lunch och reggar in de patienter som varit hos oss och ska ha fakuror. Kl 12.15 går jag på lunch. Har 30 minuter att chilla på och äta gott.Har allt som oftast matlåda.

Fortsätter efter lunchen med diktatskrivning samt att ta emot och prata med patienterna. Kl 13.30 har vi möte med sekreterarsamordnaren. Mötet är klart strax innan 15. Jag hämtar kaffe, reggar klart remisser. Fixar lite med IT då en av våra sköterskor behöver ett inlogg. Jag byter om strax före 16 och bussen kommer 16.10. Lyssnar på podd och kikar på James Cordon på Youtube på bussen. Kommer hem, lagar broccolisoppa och kesoplättar. Imorgon börjar jag 11 och beöver då ha 2 mål mat med mig på jobbet då jag slutar 20.00. Nu väntar en promenad samt ett ben/rumpapass. En helt vanlig dag i mitt 56 åriga liv.

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En dag,

  1. Britta skriver:

    ❤️ du verkar ha ett avspänt Var lycklig🙏❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s