I och med att åren går

Så förändras även kroppen. Jag tänker ibland att : ” Hur fan ser jag ut”? Sen tänker jag att alternativet är att jag inte finns. Yngre kan jag inte bli hur jag än beter mig. Jag förstår varför synen försämras med åren. Vi ska helt enkelt inte se allt. Inte riktigt se hur vi ser ut. För att överhuvudtaget se något när jag sminkar mig har jag en förstoringsspegel. För att se om ögonbrynen behöver noppas bör jag idag i stort sett ha både glasögon och förstoringsspegel. Ni förstår va? Lina är min privata ögonbrynsnoppare och jag ska strax när plånboken tillåter skaffa nya glasögon.

Vikten sen. Kroppen har en förmåga att lägga på sig ett par fyra kilon för att vi inte ska se ut som russin. Kroppen har liksom fattat grejen.Knoppen däremot tycker att jag alltid ska väga de 58 kg jag vägde i tonåren. Men så fungerar det inte. Vi krymper oss lite och lägger på oss lite allt för att släta ut rynkorna. Hur smart som helst. Men att hålla kroppen i form med hjälp av träning och promenader är viktigt.

Idag efter frukosten klädde jag på mig och tog en lång skön jogg/promenad. Varvade och alternerade tempot. Njöt av den vackra naturen. Har ni förreseten märkt att det är ljust ute kl 16. Halleljua på den. Jag vet att min kropp inte direkt blir till sig av glädje när jag joggar. Känns som om ryggraden trycks ihop och jag är 148 hög efteråt. Men jag älskar att mysjogga, älskar känslan av att jag kan och orkar. Spang förbi stallet och älskar även doften av hästar. Att vara ute i naturen ensam är ren och skär meditation. När jag kom hem rullade jag ut yogamattan och körde igenom kroppen i ett helkroppspass. Nu står jag här nyduschad, mätt och har hela lördagen kvar.

Visst knakar det i knäna, smärtar lite i ryggslutet och benen är som stumma men jag är så nöjd. Stönet jag nyss gav ifrån mig när jag böjde mig ner efter något var trevligt. Funderade på hur jag kan träna som jag gör då jag absolut inte stönar just där och då.

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Envis tant, Styrketräning, Tant, Tant Asta, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s