När saker

Och ting inte går som vi trot tappar vi fotfästet en stund och tar oss sedan sakta tillbaka. Vi människor klarar så mycket mer än vi tror. Vi har en inre glöd och kraft som hjälper oss på vår väg genom livet. Vi måste bara ge oss själva tid. Tid att läka och hela.

Mitt lív har varit relativt långt. Väldigt krokigt och slingrigt. Jag har länge funderat på ( som ni vet) om livet ska bli en bok eller eventuellt här en berättelse i bloggform. Att skriva är för mig att rensa. Jag tänker att det kanske kan hjälpa någon annan på vägen. Just nu går mina tankar 98% av min vakna tid till min dotter. Fullständigt naturligt. Idag ska vi fara och storhandla tillsammans. Min mammakänsla är att jag fortfarande vill skydda henne från allt ont här i världen. Sen får jag åter tänka att hon är vuxen. Att vara förälder är banne mig ingen lek.

Jag tror på ärlighet. Jag tror på att vara rak och öppen i en relation vad det än gäller.  Jag tror på trygghet. Att ha vetskapen om att du har någon som backar upp dig oavsett. Kärlek är absolut den viktigaste ingrediensen för då bör både ärlighet och trygghet ingå. Så enkelt det låter men så är det inte för alla tyvärr.

Jag svamlar direkt från tanken denna morgon. Vaknade inatt och kunde inte somna om på många timmar. Steg upp i hyfsad tid och bakade ostbröd. Har intagit en god frulle och har träningsvärk lite överallt. Träningsvärk är så plågsamt skönt. Mina käkar sitter fastlimmade i varandra. Får ont i skallen av att bita ihop. Dagens träning får bli yoga och avslappning. Vi ska även planera veckans mat. Lasagne och ugnstektfalukorv är 2 rätter som jag planerat in. Bakar lasagneplattorna själv. Tyvärr har veckan fler dagar än 2 så jag bär väl hitta på ett par rätter till. Ofta lagar vi så mycket mat så jag äter samma sak flera gånger under veckan. Det är helt ok.

Om en vecka går jag på ett nytt schema på jobbet. Det nya i mitt liv kommer att vara Rasbo. Jag ska tillbringa varje torsdag på Rasbo Vårdcentral som är vår filial. Kortare restid och avsevärt mycket lugnare. Mina kollegor som varit där älskar det. Jag har endast 1 kort dag på 4 veckor men jag arbetar heltid så det är inte lått att få in de korta dagarna. Dock har jag fler 8-16. Har alltid kört 8-17. En timme betyder mycket framförallt nu när det ljusnar.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i KÄRLEK, Mamma. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s