Att acceptera

Varandra och andras olikheter är inte alltid lätt men borde vara en självklarhet. Att respektera varandra än viktigare. Att försöka trycka ner någon annan för att själv framstå i bättre dager eller pga sin dåliga självkänsla är rent elakt. Vi är alla olika, vi tänker olika och agerar helt olika även om situationen kan vara densamma.

Vi människor är komplexa varelser som har en önskan i livet och det är att bli älskade. Vi vill bli omtyckta. Viktigt är som jag tjatat om förut ” Att älska sig själv”. Klyschigt? Javisst, men faktum är att livet är lättare ju mer du gillar dig själv. Viktigt är också att inte älta det förflutna. Att bearbeta det förflutna kan underlätta men att älta det gör människan bitter.

Jag besitter en enorm empati på gott och ont. Vi diskuterade det igår min terapeut och jag. Jag fick nycklar av henne att använda i min vardag. Hon är fantastisk. Mitt mål i livet är idag att må bra och ha roligt. Min granne Lisa som jag skrivit om tidigare är 91 år och en oerhört positiv individ. Jag är övertygad om att hon är 91 år just pga det. Hon tycker allt är roligt. Hon har förmågan att se det vackra i allt det lilla i livet. Solen skiner, blommor är vackra, frukosten är god och så vidare. Hon är en av mina stora förebilder.

På min promenad från bussen till terapeuten igår fick jag en hisnande lyckokänsla igenom kroppen. Jag började tänka på hur mycket jag jobbat med mig själv genom åren. Hur jag utvecklats och lyckats att ta mig dit där jag är idag. Hur mycket ett positivt tänk och ett jävlar anamma gör. Hur det gäller att fånga lyckan i ögonblicket den kan vara ack så flyktig.

Mitt budskap idag är : Var snäll och sprid kärlek. Du kommer långt på det.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s