Helgen som kom och försvann.

Lite så känns det allt med helgerna numera. Allting tog mycket längre tid och sträckte sig längre när man var liten. En fredag till söndag var jättelänge. Ett sommarlov var en evighet. Att gå hemifrån ner till kompisen var galet långt. Nu traskar jag 6 km som ingenting och tänker att oj, vad snabbt det gick. Helgen går rasande snabbt och sommarlovet har jag inte sett sen årskurs 2 i gymnasiet. Allt går snabbare i huvudet med åren men kroppen saktar ner. Taskig ekvation 🙂 .

Igår hade jag en viktig sak på schemat efter promenad och träning, det var en dusch. Alltid skönt att ställa sig i duschen och jag älskar att duscha länge och varmt = dyrt. Jag hade även lyckats övertala maken att färga min grå utväxt. ( Färgar typ håret 1 gång i månaden numera. Det gråa attackerar också fortare.) När jag väl står där i duschen och sjunger för full hals ( Läs: Låter väldigt bra i mitt tycke) . Tycker jag mig höra ett ljud som inte stämmer in. Det låter som att det plaskar och nej, (Robban hade inte smygit in.) Istället kikar jag ner och ser att det är översvämning, IGEN! Vi har stopp i avloppet eller hade. Jag är kräktrött på det. Slår snabbt av duschen. Hojtar till mannen i mitt liv att det är generalstopp. Klafsar runt i badrummet och hela golvet är blött, 5 cm sjö i badrummet.

Jag är denna gång arg som en bålgeting. Ringer den jour jag vet att jag kan ringa. De var här senast för ett par månader sedan. Ber mannen i telefonen om ursäkt för min frustration. Han ska ringa ut ärendet i sin tur. Det tar ett par timmar innan någon ringer upp. Tack gode gud! För att jag slapp gå omkring bajsnödig i detta.  Personen som ringer från Skadeservice ringer i sin tur ut en slamsugarbil. Vi får besök av samma tjej som var hit för någon månad sedan. Hon vet vad hon ska göra och framförallt vet Robban vad som ska göras. Jag säger till henne då hon kommer in i huset och blåser rent i rören : Fatta, vad less jag är! Hon svarar: Jag förstår dig och jag blir också less.

Vi har inte fel i vårt hus. Felet ligger ute i gatan. Vi drabbas av detta minst ett par gånger per år. Räkningen går till kommunen. Hon åker härifrån efter en dryg halvtime eller så. Då kommer det vi inte längtat efter. Det luktar skit/avlopp i hela huset, Jättekul! I det skulle vi tillaga fisk. Men ni förstår, bajs och fiskdoft blandat. Lördagen var räddad. Men nu kunde vi åtminstone använda toalett och vatten. På måndag ringer jag kommunen igen. Sker inget radikalt får jag börja gräva eller så. Tur jag är stark ;).

Både igår och idag har dock våren hittat hit och iallafall gett oss en föraning om vad som komma ska. Tänker alltid på Lina när hon var liten och sa: Nu äj det våj och jujen pippaj i skogen, pip pip pip.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s