Funderingar som alltid och skidor.

Den här veckan går till historien som en av de längsta och tyngsta rent arbetsmässigt. Igår var jag totalt sopslut och idag har jag ont i varenda led i hela kroppen. Det är inget gnäll eller tyck synd om mig inlägg, bara rena fakta. Jag har haft en lång och tung vecka.

Vi vart kvar i Uppsala igår för att mannen i mitt liv vill ha skidor. Jag tänkte i veckan, vill han ha skidor så ska han få skidor. Vi har levt ihop i 28 år och jag har aldrig! Sett honom åka skidor. Jag vet att han kan åka utför men längd har han inte visat skills för. Hur som, han fyller 50 i sommar. Jag kom på den perfekta presenten, ett skidpaket. Han får även en startavgift till Halvvasan nästa år. Vilken winwin situation. Han blir tränad, får kondis och tappar vikt och dessutom får han göra något han önskar.  Jag är kranskulla när han kommer i mål med bubbel och blommor.

Så sagt och gjort. In på butik i Uppsala. Ett helt skidpaket införskaffades. Vi åkte hem och   jag frågar när han ska ut för första gången ( vi har spår med snö i Gimo). Han svarar: Imorgon på morgonen. Vid 6.30 drog han iväg. Jag nanade kudden. Vaknade en stund senare, fixade kaffe och låg kvar i sängen och njöt. Jag hör hur han kommer hem.

-Gick det bra älskling? Skrålar jag. -Nej, skrålar han tillbaka. Han åker i en backe, lutar sig bakåt, bindningarna släpper och han faller handlöst på rygg medan skidorna fortsätter framåt nerför backen. Han berättar för den rara frun som börjar frusta av skratt . Nu är han ledbruten. Det som skulle bli så bra ser mer ut som om jag försökt ta livet av karln. Han åkte in med skidor och allt idag till Uppsala. De hade satt bindningarna fel. De satt inte fast och det fattades en del. Det kan man omöjligt se själv om man inte skidat på 28 år. Det är inte jag som ska anklagas för mordförsök. Det är killarna i butiken. Nu har maken fått pengarna tillbaka och ska se sig om efter en annan bra butik med bättre skidor.Han stönar, stånkar och går på smärtstillande.

Om jag ska vara kranskulla kommande år dvs 2020 beror på hans klädsel under loppet. Han hotar med tight dress i typ onepiecemodell. Då står jag i buskarna och hejar lite tyst. Det finns gränser för vad en hustru mäktar med.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Funderingar som alltid och skidor.

  1. Lena skriver:

    Hahaha! Så roligt du beskriver det hela! Vilken bra present i alla fall!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s