En solig vårdag i april.

Jag föddes en solig vårdag i april. Isarna låg kvar på havet och var precis på väg att släppa. Mina ben var inte som de skulle då jag föddes med höfteldsluxation. Min mamma och jag spenderade flertalet dagar på sjukhuset innan hemfärd. Jag var liten, tjock, skallig och alltid glad. Kanske är det därför jag överlevt och orkat på grund av min positivitet och den glädje jag ändå har i mitt hjärta.

Mina föräldrar var unga när jag kom till världen. Mamma var fyllda 21 och pappa 19. Mina föräldrar var två föräldrar som sedan på ett sätt vägrade växa upp till ansvarstagande vuxna individer. Från Vasa har jag många minnen kvar. Det lustiga är att jag till och med minns när min lillebror kom hem från sjukhuset. Jag har en bild av hur jag ligger på sängen bredvid honom. Vi har varsin napp och varsin snuttefilt. Jag var 1,5 år när han föddes och jag dyrkade marken han gick på. Han i sin tur blev ett lockigt busfrö som älskade att retas. Det gör han förvisso fortfarande.

Minnena från Vasa är för mig ändå relativt ljusa. Vasa som fortfarande är mitt andra hem även om jag inte varit där på många år. Jag spenderade varje sommar i Vasa fram till 1988 då min mormor gick bort. I mars detta år har vi bott 50 år i Sverige. Vi som skulle stanna här i 5 år och sedan flytta ” hem ” igen. Min terapeut har sagt till mig att vi borde stannat kvar i Finland hela familjen. Det var där vi hade våra rötter och vår familj. Min mamma var vilsen från början här i Sverige och pappa var inte direkt någon trygghet.

Båda drömde de om den stora tryggheten och goda ekonomin i Sverige. Tyvärr föll det på vägen bort då missbruk kostar en massa pengar. Ibland blir inte saker och ting som vi tänkt oss.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s