Olika falla livets lotter.

Tänkte jag igår och även idag när jag när jag ställde mig här. Jag körde igång ett pass för hela kroppen igår efter lunch. Min man la sig i soffa och surfade. Förflyttade sig sedan till sängen och snarkade. Jag svettades och flåsade. Samma sak när vi är på Rullis. Jag hoppar, skuttar och gör burpees. Han ligger i en solstol och snarkar eller läser tidningen och tar en öl. Sen är det ingen som vet vem av oss om kommer att leva längst. Kanske är det så att det är han som har förmågan att koppla av.

Tidigare idag var vi ute och gick en power walk. Jag är den drivande. Jag är den som vill ut. Att gå är ren meditation. Jag frågar alltid om han ska med. När vi väl kommit hem gjorde jag i ordning massor av mat till kommande vecka, lasagne och skink och ostpaj. Ikväll blir det grekiska souvlaki på kyckling och grekisksallad. Nu står jag här och uttrycker mig medans han gör sin snus så hela huset luktar död dvs tobak och äckel.

Mitt driv är inte alltid bra. Det är det som ger mig enormt stresspåslag. Just nu har jag jättesvårt att komma ner i varv. Vad jag än företar mig så går kroppen igång alldeles för mycket. Käkarna är spända, jag pressar tänder och har bitit söndre två tänder på kort tid. Axlarna är uppe vid öronen och nacken spänd. Vad som såna gånger ger mig avkoppling är träning samt yoga. Då är det total fokus som gäller. Tyvärr är jag i ett skede då jag forcerar i yogan men jag är medveten om det. Tänker mycket på hur jag andas och att tänderna inte ska pressas ihop.

Ett stressmoment i mitt liv är mitt arbete. När vi började var vi 2,75 sekreterare på 5 läkare. Det funkade ofast men inte alltid. Vi har öppet från 7-20 är då någon borta är vi väldigt sårbara. Idag har vi 9 läkare och är fortfarande 2,75 sekreterare. När min kollega som arbetar 75% har sina lediga dagar är jag eller min andra kollega ensam från 7-11. Då kommer nästa som ska täcka upp till 20.00 på kvällen. En helt orimlig arbetssituation som jag vet att min chef arbetar på. Att ha en rast utan att klockan ringer händer typ aldrig. Att kissa är också knepigt men det gör jag utan klockan. Receptionen måste vara bemannad vilket innebär att man bär med sig ringklockan överallt. ( Utom till toaletten). Sen är det ju så att vi ibland blir sjuka. Det är inte optimalt. Då ör det alltid två personer som ska täcka upp mellan 7-20. Region Uppsala har inga pengar. De har snart heller ingen hel personal om det fortsätter såhär.

Jag har många gånger sagt att jag älskar mitt arbete men inte till vilket pris som helst. Sist jag var hos terapeuten bad hon mig byta arbetsplats. Jag började genast se mig om efter andra tjänster som medicinsk sekreterare. Inser ganska snabbt att det det finns hur mycket arbeten som helst men att det ser lika illa ut överallt. Stora penisonsavgångar gör att arbete finns men man prioriterar inte just sekreterare. Sen vet jag att det är svårt att få tag i just medicinska sekreterare.

Nu en stunds yoga för att få hjärnan att förstå att allt är ok precis så som det är.

 

 

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s