Mat

Mitt förhållande till mat har varit rätt trassligt genom åren. Eftersom jag for illa i tonåren så kunde jag åtminstone kontrollera maten. Inget annat var kontrollerbart. Mitt hem var inte min skyddade plats. I mitt hem fick jag aldrig vara i fred. Inte på natten, inte i badrummet, inte någonstans. Jag tog då kontrollen äver vad jag åt eller inte åt. Att äta så lite som möjligt var ett mål eller att baka och stoppa i sig en 25 kakor och sen kräkas var ett annat.

Sen har det liksom pendlat fram och åter genom livet. En viktökning för mig kan fortfarande vara en katastrof rent mentalt. Samtidigt som jag känner att jag inte orkar bry mig på samma sätt. Att äta är ju helt UNDERBART. Dessutom är jag numera tvungen att fylla ut mina rynkor. Går inte att vara mager som en skrana då.

Kan vi diskutera maträtten tacos. Vi är två vuxna människor som verkligen fullkomligt älskar tacos. För ett par veckor sedan fick jag nog. Kände att jag kräks om jag måste äta tacos en gång till. Nu har vi haft uppehåll i två veckor och i fredags var det dags att återinföra rätten på menyn. Maken jublar i det dolda. Själv tyckte jag att det var rasande gott. I morse städade jag vårt hem lite, tränade och yogade på det och nu slank tacoresterna ner.

Igår bjöd vi hem Linas familj på grillat. Min man är helt suverän vid grillen. Alla åt med verkligt god aptit. Det var soprent på alla fat och suckar över hur got det var. Igår var vi också till varuhuset på landet dvs Thuns. En skräckupplevelse om ni frågar mig. Det bvar så galet mcyket människor där . Har aldrig varit med om något liknande. Jag skulle köpa mig något nytt att ha på vår kommande resa till Finland. Det blev inget av med det. Kön till provhytten var kilometerlång. Jag tar en sväng på Gränbystadens köpcentrum i veckan istället.

Robban har frågat vad jag vill ha när jag fyller jätte många år och jag kan inte svara på det. Jag vill ha massor av saker men behöver jag det? Idag känns det så men frågar ni mig imorgon så är det en annan sak. Jag önskar mig vita sneakers ett par nya jeans och lite sommarkläder. Kanske är presentkort ett bra alternativ?

Snart är det dags att dra fram husvagnen och hojen. Lena!! i Knutby, ni kan vänta er kaffe främmande framöver. Vi har precis bokat besiktning till båda fordonen. Dock dröjer det en månad till innan jag åker hoj. Det ska vara ganska varmt ute då jag fryser röven av mig annars. Har jag sagt att jag älskar våren? 😀

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Anorexi, Bramat, Mat, MC, Rullsand. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mat

  1. Lena skriver:

    Det låter superbra, ni är sååååå välkomna! Hojta till i förväg bara!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s