I takt med

Att livet skapade mer problem än hon anat gick hennes nervsystem bananas. Minsta lilla händelse som inte var ett problem blev ett problem. Om mascaran i sminkväskan började ta slut kunde inte hjärnan registrera att det faktiskt gick att köpa en ny. Istället gick larmklockorna igång i 190 direkt. En mascara kan tyckas banal men det var en av de enklaste händelserna som går att avfärda och återställa snabbt i hjärnkontoret.

At bli väckt av telefonen mitt i natten skapade totalkatastrof i hela systemet. Att utsätta sig för händelser som inte följde rutinerna i den icke så spännande vardagen skapade ren ångest. När stressystemet är i olag påverkas allt i hela kroppen. Tänderna pressas i hop natt som dag. Axlarna sitter mera uppe vid öronen än där de ska. Det spelar som ingen roll att logiken i hjärnan fungerar. Det som sker här och nu är större och värre än det.

Arbetet med att försöka få allting under kontroll kommer att ta tid. Alla vardags händelser är plötsligt förändrade till potentiella faror. Att gå på fest, att resa, att besluta vad hon ska äta. Ingenting är enkelt längre allt är ett stort hot. Maten är ett hot, utseendet är värre än värst och sinnet är inte ödmjukt. Varenda liten nyans hos människor är hot. Vad som händer med oss människor i stressiga situationer är obegripligt på många sätt.

Det som är skönt att veta är att det går att åtgärda även om det kommer att ta tid. Allt har sin tid.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s