Ska vi prata hormoner?

Jag är 57 år och passerade klimakteriet väldigt tidigt pga flera IVF försök. När jag var dryga 40 år började klimakteriebesvären. Jag fick ” flickebrus” som kom ofta. Kofta av och kofta på. Slemhinnorna i underlivet torkade och humöret var hemskt. Jag gick in i en depression och var oerhört labil.

Som tur är hade jag vett att kontakta en gynekolog som skrev ut hormoner. Tyvärr dog hon i bröstcancer för några år sedan och en kollega tog över mottagningen. Hon är inte lika pigg på detta med just hormoner. Vill att jag drar ner och slutar helt.

Nu är det så att det vill inte jag 😊. Jag vet att forskning idag påvisar att hormonerna är bra för hjärtat. Min mormor och mamma hade lågt blodtryck fram till klimakteriet där det plötsligt sköt i höjden och båda dog av stroke.

Jag har lågt blodtryck. Tänker att hormonerna spelar en roll även där. Visst har man pratat om cancerriskerna men de är små. Mitt mål i livet är att må bra. Må bra i kropp och i själ. Om hormonerna kan hjälpa mig med det så är det en självklarhet i mitt liv.

Igår bokade jag tid till en ny gynekolog som genast gick på min linje. Jag får fortsätta med östrogen vilket gav mig ett ” halleluja moment. För mig är det viktigt att må bra, alltid. Jag vill inte bli en torr, ledsen tant.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s