Egentid, oma aika or time to be alone.

Jag är ensam hemma. Det händer typ aldrig eller jo, en gång per år. Min kära make är på kombinerad fiske och vi dricker öl resa. Går jag då här hemma och deppar tror ni? Svar nej! Jag är nästan aldrig ensam. Robban arbetar dagtid, jag arbetar längre dagar. Han är hemma när jag kommer hem. Varje år ungefär vid den här tiden far han iväg fredag till söndag och jag är ensam.

Mitt största dillema denna gång blev: Vem ska nu laga min mat? Vi planerar maten på söndagen för kommande vecka. I tisdags ringde jag en av mina bästa vänner Maritha. Hej, hej!! vad gör ni på fredag kväll? Inget särskilt tror jag svarade hon. Bjuder ni på middag då jag är ensam frågade jag? Grejen är att när Robban är hemma ensam då bjuder hans mamma eller någon annan in honom på mat. Är jag ensam så får jag klara mig själv. 🙂 Robban har blivit/är väldigt duktig i köket numera. Framförallt när det kommer till grillat och jag är oerhört bortskämd och jag vet att jag är värd det. Men igår var jag hos Mats och Maritha på grillat och trevligt umgänge. Fick god mat och har idag luktat vitlk på 2 meters håll enligt Lina.

Jag sov som en stock inatt trots tom sänghalva. Maken med vänner hade haft getingjakt. I och med att de eldade på kvällen igår vaknade getingarna och två man blev stuckna. De letade efter en plats getingarna kom in ifrån. I morse släppte de ut 15 getingar. Igår slog de ihjäl ett antal. Idag hade de hittat getingarnas ingång till stugan. Min natt var avsevärt lugnare.

Idag hämtade jag Flora. Hon önskade sig shopping med mormor i present när hon fyllde 7. Vi for iväg till Gränbystaden i bil. Hon shoppade järnet. Vi hann även med mat ( ungen älskar sushi). Sen ville jag kika på något åt mig men då blev hon trött i benen. Var gång vi gick in i en  ” mormor butik” behövde hon vila eller fika . Hon pekade ut de mest horribla skapelser som hon tyckte mormor skulle köpa.

När barnet väl återlämnats efter shopping och fika så åkte jag hem för att städa. På med musik, mjukisbrallor och fram med hinkar, trasor samt skrapor. Jag har nu putsat alla fönster mot gatan invändigt, dansat i takt till musiken samt skrålat högt. Bytt ut kuddar, ljusstakar och lite krukor. Gjort i ordning lax med rödbetor samt chevre med ett glas bubbel. Nu ämnar jag fortsätta saneringen efter sommarens icke städande. Imorgon kommer maken hem för att åka bort på jobba månd-onsd. Stackars mig ;).

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s