Svullen underläpp.

Nu är behandling nr 1 gjord. Jag har för det första inte sovit inatt. Ibland får jag perioder då det är helt omöjligt att sova längre än till som inatt 01.40. Sen är jag klarvaken. Skulle lätt kunna dra en stor kaffe eller gå upp och städa. Istället stiger paniken i och med att jag vet att klockan ringer vid 5. Idag hade jag dock sovmorgon till 5.40. Jag bli sjuk av att inte sova.

Jag hade tid på Akademiska på morgonen. Jag fick träffa läkare och en jättefin sköterska. Solskador på underläpp ska bort. Skador som orsakats av Imurel och sol. Först skrapade läkaren med något vasst föremål så blodvite uppstod. Sen hade sköterskan på en kräm som ska sitta där i tre timmar. Sen skulle allt paketeras in. Jag facetajmade Lina skickade bild till maken. Han var garanterat lycklig då det såg ut som om de tejpat igen hela min mun = tyst tant.

Efter dryga tre timmar skulle ett rött ljus belysa området i 6 min och 40 sek. Jag fick in en hoprullad kompress i munnen vid underläppen. Allt för att spänna ut huden och komma åt det skadade området. Jag hade blivit varnad om att det kunde göra ont och att jag isåfall skulle få bedövning. På med solglasögon och fram med lampan. Sen dog jag av smärta, 20 sekunder stod jag ut. Sköterskan hämtade läkaren som förstått att det skulle bli såhär. Jag fick en hel del bedövningar i läppen och i nerverna så att jag skulle klara 6.40. Tur jag inte är rädd för injektioner. Det var inte smärtfritt.

Jag har haft ankläpp men det var underläppen. Hade jag gått i regnet hade jag drunknat. Ingen mat på 4 timmar med tanke på risken att bita sig i läppen. Jag har alltså ätit frukost kl  6 idag sen bara druckit kaffe med sugrör. Precis nyss åt jag lite fisk och mos. Och jag ska göra om allt en gång till! Jag sa att jag inte vill komma in någon mer gång men just med läppen är det ett måste. Nu får jag bedövning direkt innan lampan kommer.

Det positiva i kråksången är att personalen var fantastisk och hudförändringen på vänster axel som de tog biopsi på för några veckor sen var en ofarlig en. Nu brinner läppen. Jag har precis tagit ett par Alvedon. Jag kommer se hemsk ut ett tag en det blir bra sen. Och framöver kommer jag tatuera in en ny läpplinje.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s