Sömnlöshet och vänner.

Hej på er.

Anne Läppolainen här. Hur trevligt är det inte att lalla runt med en svullen, sårig underläpp med blåmärken. Det ser bara värre och värre ut och det tar cirka fyra veckor att få det att läka och då…………………ska jag göra om det igen. Tjohoooo! eller inte. Men sen är det färdigt för den här gången. Jag säger bara en sak: Sola INTE!

Jag har periodvis väldigt svårt att sova. Jag somnar som en liten nassegris men vaknar mitt i natten pigg som en lärka. Natten till igår vaknade jag 01.40. Jag hade utan problem kunnat fika, dammsuga, dansa eller åkt och jobbat. Sen ligger jag där och inser att klockan börjar närma sig ”strax dags att stiga upp”. Då kära vänner kommer paniken, hur jag än försöker styra bort den tanken. Känslan som infinner sig när du vet att du ska upp om ett fåtal timmar. Det är hemskt. Jag blir sjuk när jag inte sover. Jag blir sjuk i både kropp och själ. Min mage rasar och mitt psyke är ett minne blott. Jag fungerar helt enkelt inte. Så igår gick jag och la mig strax efter 20.00 och som jag sov sen. Halleluja på den.

På min väg in till Akademiska snappade jag med min vän Helena.  Tant har snapchat, hon har barnbarn och älskar löjliga filter). Helena är en av de klokaste människor jag känner på ett ärligt och bra sätt. Jag behövde stöd och ett öra där i den stunden. Dessutom har jag märkt att hon känner mig rätt väl. Det upptäckte jag framförallt idag. 🙂 Jag älskar mina vänner. Det är så skönt med människor som vet utan att de säger något. Som man kan prata med och ta vid där vi senast slutade. Människor som finns där.

Ibland när jag tappar bort mig själv i allt så står de kära vännerna där stabila och trygga. Jag har vänner som jag haft i stort sett hela min livstid. Jag har vänner som jag inte haft lika länge men som betyder precis lika mycket. En kan jag dessutom prata finska med. Vi blandar språken hejvilt. Det är en ynnest och en rikedom att ha människor omkring sig eller på avstånd som man litar på och tycker om. ❤

Nu ska Läppolainen ta fram vikterna och träna sig lite. Njut av tisdags kvällen vad ni än gör och var ni än är.

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s