Tankefällor och prestation.

Ibland när du lallat hemma ett tag eller även när jag arbetar som vanligt så är det lätt att fastna i tankar som bara snurrar som en ond spiral. Det kan handla om mig själv, oftast om mig själv och känslan av min otillräcklighet som person. Då är det nyttigt att ta ett break som jag gjort precis just nu och återgå till rötterna och jorda sin själ lite grann. Som ett plåster i hjärnan på ett bra sätt.

Jag är en prestationsmänniska i hög grad. Jag försöker prestera även när jag mediterar eller yogar. Nog f_n ska jag sträcka ut benet lite till eller stå i brygga även om halva kroppen skriker stopp och undrar vad jag håller på med. Konstigt egentligen att jag inte fastnat i någon position. Robban skulle få räta ut mig när han kommer hem. Hej! älskling! Vad bra att du kommer hem nu. Kan du bara se till att jag får bort foten som sitter bakom nacken utan att jag bryter sönder något är du snäll? Jag lovar,  han skulle inte bli förvånad.

Yoga och meditation är ju allt annat än prestation. Jag ska inte prestera. Jag ska vara här och nu i det jag pysslar med. Om jag inte klarar att göra en övning så som den ska göras är jag värdelös i mitt huvud. Ni hör väl. Jag är banne mig aldrig värdelös och det vet jag egentligen. Varför håller jag ens på såhär? Då kan ni ana hur det fungerar i knoppen när jag får höra att jag inte gjort något eller glömt en sak på arbetet. Vi är så många som går omkring med prestationsångest helt i onödan.

Dessa veckor antog jag en utmaning på Yogobe som handlar om meditation och yinyoga. Att hitta något som passar just mig. 10 olika övningar att välja på i 4 veckor. Igår grundade jag mig i 45 minuter i en yoga jag aldrig provat förut. Helt ljuvligt. Övningarna gick inte fort. Jag fick tänka på ett annat sätt och när han ( Simon) pratade om hur jag var i kroppen och inte tanken kom jag på att det var precis så det var där och då. I två veckor har jag aktivt mediterat ibland upp till tre gånger om dagen och nu går det allt bättre att få ner kroppen i skön djupandning. Helt underbart om ni frågar mig.

Flora då? jo, hon vaknade med 40.2 i feber fick Ipren och Alvedon och åt sen efter en stund pannkaka. Idag for hennes mormor ner och köpte grillad kyckling åt tösen. Då åt hon lite igen. Det känns så himla bra. Linas katter blev lika lyckliga över kycklingen som Flora. Såhär har tösen sett ut de senaste dagarna:

Men nu kan det bara bli bättre ❤️❤️❤️ och då blir hon den pigga livliga Floris som kommer vara svår att få till att vara still.

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Flora, yinyoga, yoga, Yogobe. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s