Jag var ute

Och gick idag som alla andra dagar. Det är nu jag verkligen förstår varför min mamma gick och gick och gick. Hon rensade sin själ. Dessutom valde hon att leva väldigt ensam. Hon pratade med folk på sina promenader. Det är många insikter om mamma som kommer såhär när jag själv åldras. Spännande! Sen är det inte så att jag håller med henne i allt. Det var jag också tvungen att lägga till 🙂 .

Hursom jag gick vid vattnet och mötte ett par som stoppade mig. Hon ville tacka mig för min blogg för att jag skriver så bra och ger henne glädjen att läsa. Tack Eva! Du gjorde genast min dag till en bättre och ljusare dag ❤ . Jag var glad i magen hela vägen hem. Dessutom lyssnade jag på Framgångspodden som Kristin Kaspersen var med i. Avsnittet är/var fantastiskt. Ett avsnitt som ger mig möjlighet till eftertanke.

Väl hemma stekte jag på två korvar och åt med glutenfritt korvbröd. Jag äter inte sådant bröd heller i vanliga fall men idag hade jag tillgång till ett. Jag känner mig såna gånger så finsk. Makkaraa ja leipää ja vähän sinappia. Korv med bröd och lite senap. Kände att jag saknade en kall bärs och bastu. Sen kommer ångesten. Min relation til mat är lite komplex. Jag ska äta så lite socker som möjligt och stärkelse. Det har jag bestämt. Jag mår fysiskt bra utav det. Kroppen jublar. Nu adderade jag korvbröd, samt senap och lite gurkmajonäs. Det är nu jag får tänka: Det är ok, du kommer inte att dö. Du kommer heller inte att bli tjock på en kvart. Så ser min vardag ut. Jag sätter gränser och ställer krav på mig själv som ofta är orimliga. Men det fina är att jag är medveten om det. Jag lider inte av en allvarlig ätstörning men någon form av störning är det allt.

Apropå det så har jag lämnat prover och fått svar på alla dessa. Jag har toppvärden. Har värden som en 25 åring och 57. Alltså beror mina fysiska fel på mitt huvud. Mitt huvud med alla tankar som poppar runt hela tiden ställer till det för mig. Höga krav, prestation, jag ska, bör och måste. Tänk om ajg inte är tillräcklig eller om jag rent av gör fel??? Jäklars vilken katastrof. Nu raljerar jag lite.

Jag är alltså en kvinna på 57 år som är bra på att skriva. Det tycker även jag om man får skryta och det får jag. Mitt huvud är för intensivt så min kropp hänger inte med. Jag vill alla väl och är och petar lite här och där. Be mig ta hand om mig själv om jag petar för mycket. Älskar numera att meditera i stillhet när jag går ensam alternativt liggande på en yogamatta i upp till 60 min. Ibland när jag mediterar på bussen vill jag inte vara framme ännu så skönt är det.

Så jag säger det igen: Prova Yogobe. Det finns hur mycket yoga, meditation och träning som helst där. Ge er själva den tiden.

PS: Flora har bara 38.7 i temp idag. ❤ ❤

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i meditation, yinyoga, yoga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s