Det är då som

Det finska vemodet sätter in. Vissa dagar är bara sådana. Allt känns sorgligt, ledsamt och huvudet riktigt strävar efter att hitta olik saker att hänga läpp för. Du ser dig själv i sepegeln och tänker: ”Varför”? Orden som kommer ur din mun känns oavbrutet och oavkortat som floskler. Du känner att du egentligen vill vara glad och tacksam men det vill sig inte.

Skärp dig kvinna. Solen skiner och fåglarna kvittrar men jag sitter mycket hellre här på min yogamatta och är purfinsk. Lite så kan en del dagar vara och det är ok. Det är helt ok att vara lite vemodig samt mörk i sinnet trots strålande sol, fågelkvitter och solskenet. Vi har tillsammans konstaterat att det strax är dax att städa uterummet. Det är något av det bästa vi fått till på senare år, vårt uterum.

Jag stod i badrummet för en stund sedan för att piffa och putsa lite. Klippte ner mina fantastiska naglar som nu tog två tangenter i taget när jag skrev diktat. Det må vara så att mitt hår inte är det tjockaste på denna gjord men naglarna har en underbar kvalité. Sen är jag även förtjust i mina ögon. De är dock osminkade idag. Jag ids inte lägga ner energi på smink en solig söndag.

Plötsligt hör jag en välkänd knackning på vår dörr. Utanför står mina fina tjejer Lina & Flora. Lina är min privata ögonbrynsfixare. ( Idag kom de dock på fika och jag hade turen att får brynen fixade).Flora står nyfiket intill för att förhöra sig om huruvida det gör ont när mamma Lina rycker strå efter strå från mormors ögonbryn. Jag talar lugnt om att det inte smärtar alls. Jag är van efter alla dessa år. Flora tycker det är äckligt och lite spännande. Plötsligt tjuter hon till av glädje. Mamma Lina har lyckats rycka ett jätte lååååååååååååångt hårstrå och helt VITT. Mormor, det är HEEEEELT vitt säger flickebarnet med stor glädje. Ja, allt är vitt och grått nu fattas bara det blåa så är jag som den finska flaggan. Vemodet flammar upp. Vi göder den eld som glöder. Det finska vemodet får åter ny fart denna söndagsmiddag. Nu är huset tomt. Maken har grabbat tag i damsmugaren och ska göra fint i uterummet. Den finska tanten ska göra en sallad till pasta bolognesen som intas lite senare. 

Jag accepterar mitt vemod genom att syselsätta mig. Har gått, har yogat och ska innan kvällen träna mina axlar. Jag lyfter bördorna från dem genom bra och stärkande energi. Livet ni vet. Det underbara livet som är fullt av dagliga överraskningar.

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Finska, Styrketräning, Träning, yoga. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s