Drömgott

 

Ibland äter jag som alla andra och tar konsekvenserna utav det. Idag hade jag bestämt att vi skulle införtära en tunnbrödsrulle som vi gjorde själv. Alltså med hemgjord ””päremos”. Vi köpte korv med hög kötthalt ( bacon och ostgrillare) samt räksallad och tunnbröd. Alltså, så galet gott!!!!! Jag är i mathimlen. Jag kommer förmodligen fisa fint resten av dagen men det var idag så värt det. Jag har det inte i matlåda imorgon så mina kollegor kan känna sig lugna.

Vi har även planerat kommande veckas middagar och matlådor. Denna vecka bjuder på pulled pork på vildsvin. Kycklingpaj samt kycklingfärsbiffar med lime, ingefära, chili och en kruka koriander. Eventuellt en fiskrätt också. Inget beslut taget ännu. Ibland tar det emot att planera, handla och göra men det underlättar vår vardag så mycket. Jag hittar mycket inspiration från Åse  och Zeinas . Annars blir det lätt att man harvar på med samma rätter i ett.

Innan lunchen tog jag en lång promenad med min vän Maritha. Vi avhandlar stor och smått, vitt och brett och det saknas aldrg ämnen att prata om. Sen har vi känt varandra sedan juratiden så det är inte konstigt alls. Jag älskar mina vänner. Numera har jag inget problam att säga det till dem heller. Det är viktigt att sprida kärlek i denna hårda värld.

Hörni, bunkrar ni mat nu? Har ni skåpen fulla med konserver och torrvaror? Vi har typ en burk gulaschsoppa som vi haft i flera år. Vi har inte bunkrat något krisförråd alls. På COOP igår berättade en anställd att de märker att vissa varor börjar tryta i hyllorna. Det gällde havregryn och en del kålsorter som håller länge. Om krisen kommer så får jag äta det som bjuds på och då kommer jag kunna värma hela vårt hus med min kropps hjälp. Jag menar, kål, ärtsoppa på burk och bönor. Jag tänker att jag skickar ut Robert med bössa i skogen. Finns säkert något vildsvin där i buskarna. Det fixar sig nog tänker jag blåögd som jag är. Vi har gasolvärmare i uterummet och vattenkälla på tomten. Jag orkar helt enkelt inte vara rädd. Jag har varit så rädd och försiktig hela mitt liv så det räcker väldigt väl.

Tänk så mycket vi låter oss styras av rädslor. Rädslan att inte prestera och räcka till istället för att bara vara de fantastiska individer vi är i med och motgång. Det har jag  pladdrat om förr och gör det om igen då jag själv är väldigt självkritisk och rädd. Nu kallar plikterna i hemmet. Njut av solen. Gå ut och gå ni behöver det jag lovar. Kan ni så skaffa er en hund. Ni mår bra av det också, jag lovar. Jag har ett fysiskt behov av att ha en hund. Jag längtar så till den dagen jag kan köpa mig en ny Golden kille. Ibland är längtan en fysisk smärta.

 

 

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s