Mag och tarm

Mottagningen på Akademiska sjukhuset är alltid ( i stort sett) väldigt bra. Jag ringde de igår och förklarade min situation eller jag började med 1177. Nu visade det sig att min läkare var ur tjänst.Hon arbetade på infektion med Covid patienter.  Fick ett meddelande där de bad mig ringa. Jag fick prata med en supertrevlig sköterska. Förklarade läget. Berättade också att jag är hemma och vilar i en vecka. Skulle jag behöva vara hemma längre än så så hör jag av mig till dem igen.

Eftersom inflammationen sitter längst ner i tarmen än så länge vilket också gör det besvärligt då det är hopplöst att försöka hålla sig,  det går inte. Att åka buss är rena ryska rouletten. Jag har alltid suppar hemma som jag haft i många år. Berättade också att jag inte klarar av att ta den medicinen som jag ska ta oralt ( munnen ) då jag blev så sjuk av den. Hon föreslår då kortisonsuppar som ska vara väldigt effektiva. Jag vägrar äta kortison men att ta det bakvägen är helt ok. Det blir då en lokalbehandling.

Glad i hågen åker jag ner till det lokala apoteket igår för att införskaffa det jag fått förskrivet. Lite mindre glad går jag ut därifrån då det inte fanns hemma. Det är väldigt vanligt idag att mediciner saknas. Tro mig jag vet. Åker ner idag och medicinen finns där. Äntligen ska jag må bra igen. Två askar med tio suppar i varje alltså 20 dagars behandling = 696:- Häpp!! Jag har Gimos dyraset röv från och med ikväll. Jag vet minsann hur man roar sig. Håll nu tummarna för att detta preparat fungerar.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Ulcerös Colit. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mag och tarm

  1. carolager skriver:

    Jag och Bengtsson håller tummar ✊🏻✊🏻 Och tassar 🐾. Hoppas detta skovet ger sig fort som sjutton 🐶♥️🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s