Att försöka stressa sig frisk går inte bra.

Lite den känslan idag eller redan igår. Jag har nu varit hemma i dryga två veckor. Igår mådde jag riktigt dåligt. Låg mest hela eftermiddagen och kvällen. Sov sedan i tio timmar inatt. Det var länge sedan det hände kan jag säga. Min mage har varit skoningslös. I slutet av förra veckan kände jag lite hopp. I helgen eskalerade det istället.

Nu sitter jag här och inser att hur gärna jag än vill bli frisk fort så går det inte att stressa fram. Finns inte en chans. Så idag har jag pratat med tant doktorn från mag/tarm och vi har kommit överens om att jag är sjukskriven ett par veckor till. Jag stannar i första hand hemma denna vecka sen får jag se. Jag har skov i min ulcerös och magkatarr. Det hade jag anat själv då jag får så ont på vänster sida så det strålar ut i ryggen.

Det kruxiga med att ha ulcerös är att det kommer i skov. Jag har länge varit helt medicinfri. Känt mig som alla andra ( eller eh……) känt mig hyfsat välmående. Men jag har stressat väldigt mycket de senaste åren och levt under press på många sätt. Livet blir inte alltid som vi tänker oss och som jag sagt förut så har jag inget skydd. Mitt filter läcker som ett såll. Jag glömmer även mellan skoven hur det är att vara sjuk vilket läkaren sa är vanligt och bra naturligtvis.

Nu kommer jag att försöka stressreducera på många sätt. Imorse gick jag en lång skön promenad med podd i lurarna. Moving meditation. Denna årstid i sig är helande. Jag gick innan jag åt något. Hungrig som en varg redan efter 1 km. Men glömde bort det när jag traskat på ett tag. Lät magen vila lite extra länge. Brunchen var sedan ljuvlig.

Tålamod, acceptans, självsnällhet och vila är de nya ledorden för dagen.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Ulcerös Colit. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s