6/6 Svenska flaggans dag

Och dagen då min mamma dog för åtta år sedan. Jag fann henne död i hennes lägenhet. Minns det i detalj än idag. Det var dagen då jag fick uppgiften att ringa och berätta för min bror och min dotter. Det var det svåraste av allt. Det var också dagen då jag blev äldst i familjen, byäldste liksom. Allt var som en enda röra i huvudet ett långt tag. Vi var alla i chock.

Men tiden läker sår. Tiden som går så fort. Idag for jag ner och planterade nya fina blommor på hennes grav. Ställde även dit rosa rosor. Jag kan absolut inte ställa dig en bukett i blå-gult. Hon skulle spöka för mig resten av mitt liv. Hon var Seija en urfinsk kvinna in i det sista. Då fungerar inga Svenne buketter. Jag kan höra hennes röst och hennes Mumindialekt i mitt huvud. Jag pratade finska vid graven idag igen. Så lustigt då vi i stort sett aldrig pratade finska med varandra.

Ikväll satte jag mig vid teven och ser då nationladagsfirande från Skansen. Sarah Dawn Finer sjunger Kärleksvisan. Den sången skrev jag om texten på till begravningen. Så oerhört vacker visa. Ikväll lät jag tårarna flöda fritt. Jag tänker att mamma Seija här det bättre där hon är idag. Det är livets gång.

Imorgon flyter mitt liv vidare i Stockholm. Min dotter och jag ska bo på hotell. Vi ska ha det hur bra som helst. Sen ber jag till högre makter om att magen håller. Jag anmodar att Stockholm har toaletter typ överallt. Det underlättar.

Mitt mål att äta senare frukost på dagarna och få mer sovmorgon tar sig bättre och bättre. Jag åt idag första målet mat vid 10.45, en riktigt härlig brunch. Helt underbart att eventuellt kunna sova 30 minuter extra varje morgon när jag börjat jobba. 5.30 låter mycket senare än 5.00. Och varje dag i stort sett har jag promenerat innan frukosten. Det kommer ske kvällstid när jag börjar jobba. Inga 4 mornar här inte.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Mamma. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s