Ledig ett tag.

Jag är hemma sjukskriven och är det fram till semestern. Det gick inte längre. För någon månad sedan fick jag diagnos utmattning. Fick råd att söka läkare. Jag gjorde inte det, superpower woman sagt med ironi fortsatte jobba heltid. Sen efter ett tag kom Mr Covid på besök. Jag var hemma mina 21 dagar och började sedan på halvtid. Det var för tidigt. Sen finns det andra orsaker i livet som jag inte tänker ventilera här.

Nu fick jag bromsa ordentligt. Jag slutade delvis fungera både fysiskt och mentalt. Att acceptera att du inte är den fullt fungerande individ du brukar vara är svårt. Just acceptansen slåss jag med. Att också tala om på jobbet och sätta jobbarkompisarna i kläm är en annan del jag slagits med. Men när jag i tisdags stirrade in i dataskärmen och fick fråga om och om igen om samma sak förstod jag att nu måste jag vila.

I onsdags hade jag läkartid. Jag har fortfarande en del sviter av covid. Äter jag somnar jag gärna efteråt. Att springa eller träna hårt är uteslutet. Jag går ner i vikt, lukt och smak är inte som det varit. Jag har även fått fylla i KEDS som är ett formulär gällande utmattning. Ja, jag är utmattad typ tom. Dock har jag bromsat innan totalkrasch.

Nu är målet att hämta energi och kraft genom stillhet det vill säga yoga, meditation, promenader och bok i hängmatta. Att få ner systemet i varv att landa och ge mig själv lugn. Som det är idag är jag på helspänn hela tiden och har ett katastroftänk som skulle räcka till åt alla i min omgivning.

En klok människa sa till mig att det inte går att laga ett cykeldäck som pyser hela tiden. Du kan pumpa hur mycket du vill och det pyser ut. Du måste fylla på med bra energi och vila laga det. Då blir det bra.

Nu sitter jag här på min ö. Jag har köpt böcker. Vi har en hängmatta. Jag får arbeta på att ändra mitt sätt att tänka. Jag behövs för mig. Nu är målet att leva inte överleva. Kämpandet är slut. ❤️

Jag tänkte inte skriva något om det här först men skrivandet helar mig. Orden ger mig kraft och sinnesro.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s