När jag var 20 år

Och blev gravid hade jag ingen intention om att vara den bästa mamman i världen. Jag var lycklig som en sommardag och kunde inte förstå att jag precis fått en ring i mitt test. På den tiden tog testet två timmar. I två timmar stod mitt provrör där på handfatskanten och väntade på ett resultat. Jag dammsög som en tok, tror jag städade i två timmar. Och ja!! Jag var gravid. Jag som ätit p-piller då jag bantat bort min mens ( Anorexia nervosa). Jag som endast haft en mens och sen blivit gravid.

Jag var 21 år när jag blev mamma till den vackraste flickbebis världen någonsin beskådat. Hon var helt enkelt perfekt. Det var nu även jag skulle bli den perfekta föräldern. De två första åren i Linas liv drack jag absolut inte en droppe alkohol. Jag virkade metervis med gardiner och en hel drös med dukar. När hon var nyfödd låg hon inklämd mellan mina mjölksvullna bröst och sov sött. Och jag, jag satt där med min virkning och bara njöt av att älska dena lilla skapeles så oerhört högt.

Att vara förälder är stort, det är ett enomt livslångt ansvar. Barnen växer upp och får egna barn men i mitt huvud är mitt barn alltid ett barn. Det är något jag får arbeta på dagligen. Att inse att hon är stor nu ( hon fyller ju bara 38 år) :). Jag har under hela hennes livstid försökt ge henne det jag själv aldrig fått som en kompensation. Hon ska känna sig trygg, älskad och omhuldad. Jag vet inte hur ofta jag säger att jag älskar henne. Mina föräldrar sa aldrig det som jag kommer ihåg. Jag har i ett kort som jag fått av min mamma innan hon dog orden ” Jag älskar dig”.

Men jag har slutat försöka vara perfekt för det går inte. Att vara den jag är är bra nog. Sen har jag mina fel och brister preicis så som alla andra där ute. Att släppa taget och att ge våra barn eget ansvar är något av det bästa vi som föräldrar kan göra att släppa de fria. Att ge kärlek är också vår skyldighet. Jag tror aldrig man kan älska sina barn för mycket. Det är sådant jag funderar på en helt vanlig måndag.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s