Stilla dig lite

Människa tänker hon i sin bubbla hon skapat. Hängandes under rönnarna i hängmattan krampaktigt lätt spänd. Den rasade ju trots allt häromdagen när mannen låg i den. Han tappade luften vilket är fullt förståeligt. Krampen släpper och ljudet av Niklas Strömstedts sommarprat flödar in genom det högra örat. Hon kan inte ha båda lurarna i samtidigt. Tänk att missa något att inte höra om någon anländer.

Vem skulle mot all förmodan komma hit? Hur? En båt är ett måste alternativt supbräda eller luftmadrass. Imorse vid morgonyogan hörde hon plötsligt ljudet av rörelse i vattnet. Kommer det nu en människa simmandes i vassen alternativt en oerhört stor fisk eller kanske en säl? Dock var det en människa på supbräda som i det lugna vattnet paddlade fram.

Gud, så ljuvligt tänkte hon. Jag vill också! Hon som alltid varit rädd för vatten. Men man bör ju kunna nyttja supbräda iförd flytväst tills säkerheten infinner sig. Varför är hon så rädd för allt? Det går ju inte att fortsätta så. Det är inte att leva. Nu finns alla möjligheter till supbräde paddel. I värsta fall får hon sparka sig in till land eller räddas av någon när hon hamnat vilse.

Kampsport är en annan dröm hon närt under en längre tid. Sådär kaxigt härligt tuff träning som ger känslan av styrka. Hon föreställer sig att det är så. Orken måste bara återvända. Det borde finnas nybörjar kampsport även för tanter. Mantrat i huvudet säger att det aldrig är försent. Det är aldrig försent att leva att leva fullt ut.

Vindspelet i trädet klingar och väcker henne ur drömmandet. Det är nu det är dags att ta tag i de.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s