Regn och lite mera regn och yoga.

Klockan ringer inte, jag ligger kvar en liten stund för att sakta ta mig upp och rulla ut yogamattan. Det har blivit en sådan skön rutin. Jag tänder ljus, hämtar en malas och tar med mig en balja kaffe som jag ställer ner intill mig. Ur högtalaren spelas en lugn lista av God Morgon yoga.

Jag börjar i stort sett alltid sittandes. Kroppen protesterar överallt. Just för tillfället är min ländrygg helt förstörd, höfterna och ländryggen. Det kopplar jag samman med övergreppen. Dessutom sträckte jag mig i en krigarposition i helgen. Jag sitter ner stilla i lotus position och andas djupt genom näsan, andas in och andas ut sakta. Stillar tankarna som likt hackspetten i Kalle Anka på Julafton poppar runt i min hjärna. Det går bättre och bättre.

Jag väcker kroppen del för del och njuter numera otroligt mycket utav detta. Har i stort sett gjort samma positioner hela sommaren lite beroende på vad kroppen vill och önskar göra. Har lärt mig att lyssna inåt. Har insett att jag blivit mycket starkare i coren och ryggen. Känner även att en smal armhävning går galant. Saker jag inte tänkt på när jag började yoga regelbundet. Men framförallt ger den mig ett annat lugn. En del dagar går det inte alls bra. När huvudet är alldeles för alert. Jag rör mig dock ändå.

Jag avslutar oftast med en stunds meditation. Tackar universum för att jag får vara en del utav allt det vackra. Stillar den motor som så länge gått på för full gas med en helt tom tank.

Om annes

Kvinna,mamma,mormor,maka,envis och positiv samt livsnjutare. Älskar att träna,åka hoj,läsa och att vara mormor.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s